Den kjente finansprofilen Marc Faber, forfatteren av The Gloom, Boom and Doom Report, har vært på besøk hos CNBC.- Jeg tror det finnes en enorm boble i alle aktivapriser, og til slutt vil den sprekke. Kanskje holder den på å sprekke allerede, sa han i programmet «Future Now» ifølge Affärsvärlden.Faber har lenge spådd nedgang, men er styrket i troen etter ytterligere oppgang i det siste. Faber finner ikke trøst i forrige ukes jobbtall fra USA, men øyner i stedet høyere oljepriser, samt en viss politisk uro i USA.- Vi har gått upp i en rett linje, utan noen større korreksjon enn 11 prosent, og jeg tror ikke vi vil få en korreksjon. Jeg tror vi kommer til å få et bjørnemarked, sa han ifølge det svenske nettstedet.Sammanlagt tror Faber på en nedgang for S&P 500 på 30 prosent i dagens handel.Faber er ikke alene om å være pessimist. Arturo Bris, professor i finans ved den anerkjente businesskolen IMD og direktør ved the World Competitiveness Center tror vi snart står overfor en ny finanskrise, skriver IMD. Også han , og ser for seg et fall på 30-35 prosent.