Hovedindeksen har dermed steget 12,9 prosent hittil i år, men er ned 0,1 prosent den siste måneden., hjulpet av Alcoa, som la frem overbevisende kvartalstall etter stengetid i går.I Europa har flere toneangivende Europa-børser snudd opp i ettermiddag. Britiske FTSE 100 falt 0,3 prosent, mens tyske DAX og franske CAC 40 begge endte opp 0,2 prosent.En lavere inflasjonstakt enn ventet i Kina, som etterfølger svake makrotall fra Europa tidligere i uken, har fått investorene til å bekymre seg for svakere vekst i verdensøkonomien.- Vekst fortsetter å være en bekymring i den utviklede verden. Jeg tror ikke den utviklede verden kan takle korte, aggressive renteøkninger. Det siste enhver vil gjøre er å kvele veksten, sier investeringssjef Mark Burgess i Threadneedle Investments i London til Reuters.Oljemarkedet preges av at Libya har gjenåpnet El Sharara-oljefeltet, med en produksjon på 340.000 fat per dag.Myndighetene har også tatt tilbake kontrollen over oljehavnene Ras Lanuf og Es Sider.- Avtagende tilbudsrisiko presser prisene nedover, sier oljeanalytiker Carsten Fritsch i Commerzbank til Reuters.Brent august-olje faller 0,6 prosent til 108,31 dollar fatet, mens WTI-oljen trekker ned 0,8 prosent til 102,61 dollar fatet.På Oslo Børs steg Statoil 0,6 prosent til 187,90 kroner. DNO falt 0,1 prosent til 22,78 kroner.Flere tungvektere utmerket seg - på godt og vondt.På den positive siden steg Seadrill 1,2 prosent til 235,50 kroner – på dagens klart høyeste volum. Aksjen dabbet dermed en god del av utover dagen, ettersom den var oppe i 248,40 kroner på det høyeste i formiddag.Selskapet har besluttet å kansellere som senket aksjen i går.Bakgrunnen for beslutningen oppgis å være nettopp gårsdagens kursutvikling., sa finansdirektør Rune Magnus Lundetræ til TDN Finans.Norsk Hydro steg 1,7 prosent til 34,72 kroner etter at Alcoa, verdens tredje største aluminiumsprodusent, i 2. kvartal. SEB har svart med å .Norwegian Property kom høyt på omsetningslisten, og steg 8,3 prosent til 8,75 kroner.Famaday Trading har i løpet av dagen, gjennom DNB Markets, — til kurs 8,75 kroner. Investeringen lyder dermed på 186 millioner kroner.På den negative siden merker vi oss først og fremst Fred. Olsen Energy, som har blitt av Nordea Markets. Samtidig kuttes kursmålet fra 145 til 125 kroner.Aksjen falt 7,7 prosent til 155 kroner.Dette skjer etter at Meglerhuset viser til at kontraktsdekningen tre år frem i tid er på sitt laveste på åtte år, og forventningen er at dagratene vil falle.- Statoil, som er nøkkelkunden i Norge, har nylig sagt fra seg opsjoner på mange semi-rigger i Norge i 2015, noe som indikerer ingen etterspørsel de neste to årene, het det.Og i ettermiddag kom meldingen om at på Spanish Point-brønnen utenfor vestkysten av Irland.Vedlikeholdet av riggen har vært gjenstand for omfattende forsinkelser, men nå har altså operatøren Capricorn sett seg lei på dette.Ellers på minussiden falt Det norske 1,7 prosent til 70,75 kroner etter å ha tatt på 167 millioner kroner.Vi tar også med BW LPG og RCCL, som trakk ned hhv. 2,0 prosent til 88 kroner og 1,5 prosent til 337 kroner.Norwegian gjorde det kjent onsdag at selskapet fra høsten av vil gjøre to ukentlige . Aksjen falt 1,2 prosent til 203,50 kroner.Relativt sett steg ingen aksjer mer enn nevnte Norwegian Property.Nærmest kom Oslo Axess-duoen Cecon og RomReal, som spratt opp hhv. 6,0 prosent til 53 øre og 6,1 prosent til 1,57 kroner.Northland Resources steg 4,6 prosent til 1,13 kroner.I andre enden falt bare en aksje mer enn nevnte Fred. Olsen Energy.Vi snakkker om Scanship Holding, som endte ned 9,8 prosent til 2,57 kroner.Til slutt tar vi med at Q-Free trakk ned 5,8 prosent til 13,75 kroner, mens Blom gikk tilbake 4,8 prosent til 14 kroner.