I DNB Markets, Norges største meglerhus, vil en langvarig interesse for aksje- og finansmarkedet telle positivt ved ansettelser, skriver DN.- Det kan være vel så viktig som gode resultater i relevante studier, sier aksjesjef Alexander Opstad i DNB Markets til avisen.Han peker på at en demonstrert interesse for kapitalmarkedet er noe av det viktigste han ser etter.- En kandidat som har handlet aksjer på fritiden signaliserer et ønske om å bli god. Hvis du skal bli god i noe, uansett hva det er, må du ha en dyp interesse for det. Denne type jobb kan by på lange og krevende dager, og dermed blir naturlig interesse en forutsetning for å få det til, sier Opstad.Også Nordea Markets sier til DN at den praktiske erfaringen aksjehandel gir vil være interessant ved nyrekrutteringer.- Det har absolutt en betydning for oss, på somme måte som andre ting enn aksjemegling vil ha betydning avhengig av hvor du søker jobb, sier Thorodd Bakken, leder for Nordea Markets i Norge.