– Før sommeren var det mye snakk om en korreksjon i markedet. Det er alltid vanskelig å si når den kommer, men med mindre det kommer et sjokk er minste motstands vei opp og frem, sier forvalter og aksjesjef i Danske Capital, Håkon Persen Søderstrøm, til Finansavisen.Han tror derfor Oslo Børs vil klatre forsiktig videre.– Aksjemarkedet er hverken dyrt eller billig – det er normalpriset. Å hoppe av nå tror jeg blir feil, sier forvalteren.Det som ifølge Søderstrøm kan innlede en korreksjon er om man i markedet får forventninger om en renteoppgang som er sterkere enn det som i dag ligger inne i prisingen av aksjene.– Rentene er på et ekstremt lavt nivå, og på et eller annet tidspunkt kommer renteoppgangen, som kan bli kraftigere enn det som er diskontert i markedet. Om dette skjer om én eller seks måneder, er vanskelig å spå, sier han til Finansavisen.
Tror på Subsea og Norwegian– Subsea 7-aksjen er på et lavmål, noe som trolig reflekterer forventninger om et lavere aktivitetsnivå i oljeservicebransjen. Vi mener imidlertid fortsatt at det ligger god verdi i aksjen, sier Søderstrøm.
Danske Capital tror blant annet på Subsea 7, som har utviklet seg svakt i sommer. En medvirkende årsak til kursfallet er et litt mer avmålt syn på markedet, noe konkurrenten Technip også indikerte i forrige uke da selskapet la frem sine resultater for andre kvartal.En annen favoritt er flyselskapet Norwegian, som også har hatt en sommerlig nedtur på børsen. Trøbbel med Dreamliner-flyene, organiseringen i selskapet og amerikanske lisenser har sendt aksjen fra 265 til under 195 kroner på fire måneder.Ellers er forvalteren positiv til følgende aksjer: Statoil, DNB, Teleor, RCL og Gjensidige.