Dow Jones med 1,88 prosent til 16.563,30, S&P 500 falt med 2,0 prosent til 1.930,67, mens Nasdaq endte dagen ned 2,09 prosent til 4.369,77.GoPro la frem kvartalstall som ikke helt innfridde investorenes forventinger, og aksjen smalt ned 9,7 prosent til 43,3 dollar i etterhandelen.LinkedIn steg 7,5 prosent i etterhandelen, selv om selskapet tapte 934.000 dollar i 2. kvartal, mot et overskudd på 3,7 millioner dollar i samme kvartal i fjor.Tesla rapporter justert resultat pr. aksje på 11 cent pr. aksje, mot ventet 4 cent ifølge FactSet. Aksjn var tilnærmet uendret i etterhandelen, på 223,09 dollar etter et fall på 2,5 prosent i ordinær handel.Utrygge investorer* Konkurs i Argentina Det er andre gang Argentina er bankerott på 12 år.*Høyere lønninger i USA*Inflasjonen lavere i eurosonen*Trøbbel i Portugal årsak til en større dumping av aksjer
Dow Jones er dermed ned 0,1 prosent så langt i år, mens indeksen falt 1,6 prosent i juli. S&P 500 falt 1,5 prosent i løpet av måneden, mens Nasdaq falt 0,9 prosent.Dow falt dessuten med over 300 poeng, og fikk dermed sitt største fall på en dag siden 3. februar, skriver Marketwatch.Selskapet tapte 19,8 millioner dollar, tilsvarende 24 cent pr. aksje. I samme kvartal i fjor tapte selskapet 5,1 millioner dollar, tilsvarende 6 cent.Justert resultat endte på 8 cent, mot ventet 7 cent. Uro for veksten fremover var hovedårsaken til fallet.En rekke faktorer førte ifølge Marketwatch til nedgangen på børsene i New York torsdag– De forsøkte å tvinge oss til noe ulovlig. Argentina er innstilt på dialog og enighet. Vi ønsker en rettferdig og lovlig løsning for alle våre kreditorer, sa Axel Kicillof, Argentinas finansminister på en pressekonferanse i New York onsdag, etter resultatløse forhandlinger.Landet hadde en frist til utgangen av onsdag med å betale alle sine kreditorer. Siden de ikke klarte det, misligholder landet sine låneforpliktelser, ifølge kredittvurderingsselskapet Standard and Poor's.Det er amerikanske hedgefond som står i sentrum av striden. De krever full tilbakebetaling av obligasjoner de kjøpte til redusert pris etter gjeldskrisen i Argentina i 2002.Etter en langvarig runde i rettsapparatet har en domstol i New York godkjent hedgefondenes krav på 1,33 milliarder dollar.Og hedgefondene sa onsdag nei til en avtale om å få mindre tilbakebetalt.– Den argentinske økonomien vil bli svært hardt rammet av dette. Det er allerede høy inflasjon, og Argentina kan få negativ vekst i år for første gang siden 2002, sier seniorstrateg i Jyske Bank, Ib Fredslund Madsen, til Ritzau.Lønningene i USA steg ifølge amerikanske statistikkmyndigheter med 0,6 prosent i andre kvartal, noe som er den sterkeste veksten siden 2008.Det kan gi høyere inflasjon, og i sin tur presse Federal Reserve til å sette opp renten tidligere enn ventet, skriver Marketwatch.Antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA, også kjent som jobless claims, endte for øvrig på 302.000 pr 26. juli. Det viser sesongjustert statistikk fra det amerikanske arbeidsmarkedsdepartementet .Det var ventet 300.000 førstegangssøkende.Det løpende gjennomsnitt for de fire siste ukene var på 297.250, sammenlignet med 300.750 uken før.Antall personer som fortsetter å motta arbeidsledighetstrygd (continuing claims) i USA var 2,539 millioner personer, fra reviderte 2,508 millioner i forrige uke. Her var det ventet 2,492 millioner.Konsumprisindeksen for medlemslandene i ØMU ventes å stige 0,4 prosent på årsbasis i juli, fra 0,5 prosent måneden før, viser estimater fra statistikkontoret for EU, ifølge Bloomberg, skriver TDN Finans.Eurostat publiserer estimater for KPI, og offentliggjør dette ved slutten av hver referansemåned, mellom to og tre uker før de endelige resultatene.Ventet var ifølge Bloomberg en prisvekst på 0,5 prosent.Den portugisiske banken Banco Espirito Santo falt hele 42 prosent torsdag, etter å ha vært suspendert tidligere på dagen.Handelen i aksjen ble stoppet etter at de rapporterte om rekordhøye tap for andre kvartal 2014, og ved åpning var aksjen på det verste ned 50 prosent.Tapet kom etter at bankens problemutsatte morselskap, Espirito Santo International, fant måter å bruke banken til å hente kapital som i stor grad er uopprettelig, skriver MarketWatch.Situasjonen i Portugals nest største bank har tidligere i juli vært etter det ble kjent at morselskapet i bankkonsernet var i alvorlige finansielle vansker.