Internasjonale storbanker: - Kjøp kroner

Tiden er igjen inne for å bevege seg inn i skandinaviske valutaer tror både Citigroup og BNP Paribas.

This Tuesday, Oct. 16, 2012, file photo shows the Citibank building in New York. Citigroup cannot raise its dividend or buy back its own stock because it needs better plans to cope with a severe recession, the Federal Reserve ruled Wednesday, March 26, 2014. (AP Photo/Mark Lennihan, File)
Børs
- Både den norske og den svenske kronen vil styrke seg. Markedet har gått for langt i å prise inn et rentekutt, sier valutastrateg Steven Saywell i BNP Paribas til Bloomberg.Siden det hele ble sparket i gang med Norges Banks pengepolitiske rapport 19. juni har den norske kronen falt mye i verdi, skriver Finansavisen tirsdag. At Norges Bank nedjusterte rentebanen langt mer enn hva de fleste norske makroøkonomer hadde ventet, ført til at kronen spratt opp fra 8,17 mot euro til 8,33. I dag ligger kursen på 8,42.- Inflasjonen er fortsatt like ved målet og ytterligere kronesvekkelse vil gi Norges Bank hodebry. Vi mener man bør være long i kronen, siden Norges Bank ikke har noe ønske om å svekke kronen ytterligere, sier valutastrateg Josh O’Byrne i Citigroup.
Konsensus om styrkelse
Ifølge Bloomberg viser en sammenstillig av analytikernes valutaprognoser at kronen vil styrke seg med 4,7 prosent mot euro frem mot årsskifte og med 1,4 prosent mot dollaren.Etter at Norges Bank overrasket markedet med sine dueaktige uttalelser for snart en måned siden, kom det i forrige uke tall som viste at kjerneinflasjonen i juni var på 2,4 prosent; 0,1 prosentpoeng under Norges Banks mål.Flere utenlandske strateger peker på at en kjerneinflasjon nær sitt høyeste nivå på fem år var med på å endre oppfatningen om at det kan komme et rentekutt i Norge. Citigroup tror kronen vil styrke seg til 8,10 mot euro på 12 måneders sikt, skriver Finansavisen.