Kort tid etter at mandagens handel tok til på Oslo Børs står hovedindeksen i 610,90, opp 0,42 prosent.
Et fat Nordsjøolje omsettes for 107,46 dollar, opp 0,19 prosent. Statoil klatrer 0,32 prosent til 185,90 kroner.PGS overrasker i dag med et resultatvarsel. Ifølge en børsmelding vil resultatet i andre kvartal 2014 bli svakere enn markedet venter.Ledelsen forventer nå en omsetning på rundt 335 millioner dollar og en EBITDA på rundt 170 millioner dollar. EBIT er forventet å komme inn på 55 millioner dollar i årets andre kvartal.PGS kutter helårsguidingen for EBITDA til rundt 850 millioner dollar.Samtidig understreker ledelsen at usikkerheten rundt EBITDA-guidingen er større enn normalt.PGS forteller at kundenes planer om seismikkjøp, særlig multiklientseismikk, har blitt mindre forutsigbare.Aksjen faller 0,49 prosent til 60,70 kroner.Denne uken slipper investeringsdirektør Stig Myrseth byggevareprodusenten Byggma inn i .- Byggma var en vekstrakett som firedoblet omsetningen fra 2003 til 2008. Selskapet gikk på en resultatsmell under finanskrisen, og fokuset har etterpå vært på lønnsomhetsbedring og gjeldsnedbygging, slår Myrseth fast.- Mens lønnsomheten har tatt seg kraftig opp, har aksjekursen stått stille siden finanskrisen. Investorene sover i timen, og dette skaper muligheter for dem som orker å åpne øynene, avslutter investeringsdirektøren.Mandag omsettes aksjen for 35 kroner, opp 6,38 prosent.Electromagnetic Geoservices har ifølge en børsmelding fått en kontrakt med OMV og partnere for innhenting av 3D EM-data i Barentshavet.Kontrakten er totalt på 2,7 millioner dollar, og «Atlantic Guardian» starter undersøkelsen i løpet av juli.Aksjen stiger 0,51 prosent til 5,88 kroner.