Skyhøye laksepriser ga Ola Braanaas hans beste år noensinne i fjor, tross utestengelse fra Russland i ni måneder. Men oppdretts­kongen i Sogn har viktigere ting å tenke på.– Nei, nå har det ringt 15 stykker her og mast om dette regnskapet. Det er mitt regnskap. Det er bare penger. Jeg har viktigere ting å gjøre. Jeg går i fjæra og plukker søppel etter 15.000 mennesker. Det er noe dritt, men det må gjøres, sier Braanaas til avisen, dagen etter Utkant-festivalen.Firda Seafood omsatte for 581 millioner kroner i 2013, opp fra 415 millioner kroner året i forveien.Resultat før skatt steg fra 13 millioner kroner i 2012 til hele 192 millioner kroner i 2013. En økning på 1.376,9 prosent.– Det som teller er å øke aktiviteten, bygge ut, øke antall arbeidsplasser. Slik bygger vi Norge, slik at vi kan fø på dem som ikke jobber, sier Braanaas til avisen.