Credit Suisse kutter estimatene for de europeiske integrerte olje- og gasselskapene med 12 prosent for andre kvartal 2014, skriver TDN Finans.Statoil-anslagene kuttes med ni prosent for kvartalet, og fire prosent for hele året.
Ifølge olje- og gassrapporten som meglerhuset la frem fredag tror Credit Suisse at bransjen går inn i en mer ustabil periode, etter et overraskende sterkt første kvartal.Credit Suisse mener at Repsol, Galp, OMV og BG blir hardest rammet i andre kvartal, mens RDS og Total trekkes frem som toppkandidatene i sektoren.
«Andre kvartal er et typisk «vedlikeholdskvartal» i oppstrøms og nedstrøms, men makrofaktorer vil også bestemme mye av resultatene. De med lavere eksponering mot EU-raffinering og EU-gassmarkedet kommer sannsynligvis til å gjøre det bedre», heter det i rapporten.Credit Suisse ser på Statoil som et selskap med stort potensiale, samt en høyt konsentrert internasjonal portefølje i høy-marginsområder. I tilegg fremheves det at Statoil har et attraktivt leteprogram. Credit Suisse tror imidlertid på en fallende kortsiktig produksjon og at Statoil vil ligge bak sine konkurrenter når det gjelder å generere fri kontantstrøm.Meglerhuset har en nøytralanbefaling av Statoil og et kursmål på 170 kroner før andrekvartalsrapporten, skriver TDN.