Mens den japanesiske børsen, Nikkei 225, faller 0,2 prosent, avanserer børsene i Shanghai og Hong Kong henholdsvis 0,2 og 0,3 prosent torsdag morgen norsk tid.- Ekstrem forsiktighet mot kinas økonomi har avtatt over hele fløya, hvor regjeringen viser tegn til at den vil steppe inn og støtte vekst når nødvendig, sier en strategi i Hong Kong til Bloomberg.Blant bidragsyterne i dagens handel er viktig makrotall fra begge land.Handelstall fra Kina viser at eksporten steg med 7,2 prosent i juni, mot ventede +10,4 prosent, mens importen var opp 5,5 prosent, mot +6,0 prosent.Samtidig kom handelsoverskudded inn på 31,6 milliarder dollar, mot ventede 39,95 milliarder dollar - hvilket ville vært det høyeste nivået siden januar 2009.For Japan sin del falt ordreinngangen for maskiner med 19,5 prosent på månedsbasis i april, mot ventet +0,7 prosent. Måneden i forveien var maskinordrene ned 9,1 prosent på månedsbasis.