Den nye ledelsen i det italienske statsoljeselskapet Eni presser på for salg av sin kontrollerende eierandel i oljeserviceselskapet Saipem. Det melder Reuters fredag, ifølge bransjeavisen Upstream.Tidligere Eni-sjef Paolo Scaroni hadde, ifølge Reuters, planer for å selge seg ut av Saipem, men planene ble satt på vent da den italienske regjeringen erstattet ham med en ny ledelse.-Enis nye ledelse er klar for å gjenoppta salget av Saipem, men må først kutte gjelden enten gjennom salg av eiendeler eller innhenting av mer egenkapital, sier en ikke navngitt kilde til Reuters.Enis nye konsernsjef, Claudio Descalzi, har ennå ikke bekreftet sine planer for Saipem, men er ventet å gjøre dem kjent på et strategimøte på torsdag.-Saipem har vært under strategisk vurdering i lengre tid, og Enis nye ledelse er villige til å gå videre i prosessen, sier en annen kilde til nyhetsbyrået.Kilden sier videre at Enis muligheter inkluderer, blant annet, en oppdeling av Saipems distribusjon-, produksjon- og transformasjon-virksomheter, og at en avgjørelse kan bli tatt i andre halvdel av 2014.Det har tidligere vært spekulasjoner om at Seadrill var interesserte i å kjøpe Saipems offshore borevirksomhet, mens Subsea 7 var interessert i en eierandel i Saipem.