«Hallo, jeg sitter her med en campari ved bassenget. Vi kjøper ut selskapet. Vi kjøper oss av børs. Jeg vil ikke det her noe mer. Det blir helt feil.»Sommeren 2001 tikket det inn en uventet tekstmelding på mobilen til sønnene Ole Robert og Magnus Reitan. Avsenderen var faren Odd, for tiden på ferie i Spania, skriver Finansavisen.Ett år tidligere ble Rema 1000 børsnotert som en del av fusjonen med Narvesen. Eldstesønn Ole Robert er kjapp til å svare:
«Fy fader, har du drukket mange campari?»LES HELE SAKEN I FINANSAVISEN LØRDAG.
Finansavisen skriver at da Rema 1000 fusjonerte med Narvesen i 2000 ble øyenstenen i Reitangruppens imperium som et resultat børsnotert.Selskapet hadde vært i familieeie siden etablering i 1977, og det skulle ikke ta lang tid før «colonialmajoren» tok det fusjonerte selskapet av børs igjen.– Vi har alltid vært vant til korte og effektive prosesser med et minimum av byråkrati. Som familieselskap har vi ofte pleid å ta de strategiske diskusjonene når vi likevel samles – for eksempel i familiemiddager, forteller adm. direktør Magnus Reitan i Reitan Convenience. Han sier til avisen at han ikke vil tilbake på børs.