Oslo Børs faller 0,66 prosent til 622,10 rundt lunsjtider fredag. Rundt om i Europa er samtidig børsene i London og Frankfurt ned 0,02 og 0,34 prosent. Den bredere EurostoxxBrentoljeprisen er samtidig opp 0,06 prosent i dagens handel til 107,13 dollar fatet. Dagens fall for Statoil, på nesten 3 prosent, utgjør dermed den største årsaken til hvorfor Oslo Børs faller betydelig mer enn ellers i Europa. Statoil utgjør over 25 prosent av vektingen på den norske børs-indeksen.
Statoil, som tidligere i dag la frem  fredag morgen la tidlig en demper på hovedindeksen i Oslo. Selskapet hadde et bedre resultat etter skatt enn ventet, men skuffet på driftsinntekter og driften.Aksjen åpnet først ned 2,5 prosent, og fortsatt dermed videre til -3,4 prosent, før den nå har kommet tilbake til -2,6 prosent. På det verste hadde en børsverdi på hele 21 milliarder forduftet etter kun få timer. Ellers blant de største er Yara og DNB opp 0,4 og 0,1 prosent, mens Norsk Hydro og Telenor er ned 0,6 og 0,1 prosent. Blant de store som stiger mest fredag er seismikkselskapet PGS - som er opp 1,5 prosent til 55,25 kroner. Dette til tross for at et internasjonal meglerhus har valgt å fra kjøp til nøytral. Ifølge handelsoversikten i aksjen har Nordea Bank Finland gjort et storinnhugg i aksjen - med et nettokjøp på over 450.000 aksjer - hvilket trolig bidrar til oppgangen. Ellers i nyhetsbildet har styremedlem i Telenor ASA, Marit Vaagen, kjøpte 3.922 Telenor-aksjer til kurs 148,10 kroner torsdag.  som var linje med samme kvartal i fjor. Aksjen er ikke omsatt med kjøper på 56 kroner. fortsetter samtidig å kjøpe egne aksjer og melder fredag at det har kjøpt 2.006 egne aksjer til en kurs på 159,34 kroner. Selskapet eier da 8.320 egne aksjer. Aksjen stiger 0,3 prosent til 159 kroner.