Oslo Børs åpnet i positiv lende mandag, og opprettholdt et godt momentum under hele dagen. Til slutt stod hovedindeksen opp 1,29 prosent til 616,19. Mens de europeiske børsene fikk støtte tidligere på dagen fra tiltakende tillit om at den portugisiske banken Espirito Santo vil holde seg over vannet, bidro samtidig til økt optimisme også utover dagen. Ved stengetid i Oslo var børsene i Frankfurt og London opp henholdsvis 1,0 og 0,9 prosent. Brentoljeprisen ble samtidig omsatt for 107,67 dollar fatet - opp 0,37 prosent i dagens handel. Statoil var som vanlig dagens mest omsatte aksje og steg til slutt 1,13 prosent til 187,40 kroner. Ellers blant aksjene med mest omsetning var DNB, Telenor og Yara som steg 0,90, 2,24 og 1,32 prosent. Yara, som så et stygt fall i slutten av forrige uke, kunne nyte godt av at igjen mandag. På hjemmebane var det PGS som i hovedsak stod for underholdningen. Seismikkselskapet rykket i dag ut med et skuffende .Kommunikasjonsdirektør Tore Langballe sier til TDN Finans mandag at «Ramform Explorer» har hatt problemer med streamerne, men at undersøken med båten nå er i gang. I selskapets resultatvarsel vises det blant annet til «tekniske problemer» som en av faktorene som har ført til det svakere enn tidligere ventede andre kvartalet.Samtidig uttaler han at PGS' inntekter for multiklientundersøkelsen Triton i Mexicogulfen er blitt forskjøvet.Aksjen var dagens nest mest omsatte og endte til slutt ned 1,23 prosent.Atea Finland har blitt med KL Kuntahankinnat, et felles innkjøpsorgan for finske kommuner, for salg av Microsoft-lisenser.Den estimerte kontraktsverdien er på 30 millioner euro per år, tilsvarende om lagt 252 millioner kroner. Totalt for de fire årene er dermed avtalen på like over en milliard kroner.Aksjen endte til slutt opp 0,36 prosent. Dagens nest best presterende var Byggma, som Dovre-forvalter Stig Myrseth i dag rykket ut med en anbefaling på. Han ba investorer «».Tidligere har man sett at når Myrseth velger å hente inn et selskap i sin portefølje, så stiger kursen på samme dag og noen ganger dagen derpå.Aksjen endte til slutt opp 9,73 prosent.Ellers blant dagens vinnere var ContextVision, som meldte om inngåelse av en langtids OEM-avtale for levering av ultralydutstyr til et større selskap. Aksjen ble dagens vinner - opp 10,87 prosent.Protector Forsikring seilte samtidig trolig videre på bølgen fra fredag, hvor selskapet kunne presentere . Aksjen ble i dag og steg ytterligere 9,38 prosent.