Oslo Børs åpner opp i tråd med utviklingen i
tirsdag. I var utviklingen noe mer variert.Med en uke fullspekket av viktige makrotall fra USA er markedene trolig noe avventende.Brentoljeprisen blir omsatt for 107,62 dollar fatet - opp 0,05 prosent i dagens handel.Statoil stiger samtidig 0,1 prosent de første minuttene.I et ellers fattig nyhetsbilde er det børsrytterne Trøim og Fredriksen som stjeler oppmerksomheten tirsdag.Etter 19 år som John Fredriksens nærmeste rådgiver i Seatankers denne uken.Trøim forlater Seatankers, og vil i fremtiden være en uavhengig rådgiver.Han fortsetter også som nestleder i styret til Golar LNG og Seadrill, samt i styret til avleggerselskapene Golar LNG Partners og Seadrill Partners. Han gir seg heller ikke som styremedlem i SapuraKencana Petroleum eller Archer, og han skal inn i styret til North Atlantic Drilling.Det meldes også at Trøim har ervervet 3 millioner aksjer i Golar LNG og 2 millioner aksjer i Seadrill fra World Shipholding og Hemen Holding.Tilsammen er det snakk om aksjer til en verdi av 1,55 milliarder kroner, og det kan spekuleres i at det er en form for sluttpakke og en forsikring for John Fredriksen om at han vil fortsette å jobbe for ham i styrende organer - på litt mer enn en armlengdes avstand.I åpningsminuttene er det ingen større bevegelse blant de store selskapene.Seadrill er blant de få, sålangt den nest mest omsatte aksjen, som faller fra start. Mulig affektert av overnevnte situasjon faller selskapet 0,3 prosent etter å ha falt hele 2,82 prosent i går.Subsea 7 derimot, også blant de mest omsatte aksjene, stiger 0,2 prosent fra start. Selskapet informerte i dag at de har for 3.563.880 kroner.Ellers ser DNO en oppgang på 0,4 prosent. Christian Yggeseth i Arctic Securities uttaler at nyheten om at et tankskip med kurdisk olje har ankommet USA er for selskapet.