- Markedet i år er preget av ekspansiv pengepolitikk fra ECB med ytterligere redusert innskuddsrente for bankene, i tillegg til styrket makro fra USA, sier IT-analytiker Henriette Trondsen i Fondsfinans til Finansavisen.- Det kan komme en korreksjon på middels sikt, men jeg ville ikke vært posisjonert for denne for tidlig. Vi vurderer dette løpende etter 2. kvartalstallene, i tillegg til hint om mindre ekspansiv pengepolitikk fra Federal Reserve i USA, legger hun til.
Analytikeren peker på at mye positivitet er priset inn i aksjemarkedet og at flere av de største selskapene er høyt priset i forhold til sine historiske P/E-multipler.Les hele børsintervjuet i lørdagens utgave av Finansavisen!
- Likviditeten i markedet fra store utbytter i mai er ikke der lenger, så 2. kvartal blir veldig viktig. På lengre sikt er jeg imidlertid positiv til aksjemarkedet, etter hvert som Europa henger seg på den amerikanske oppgangen, sier Trondsen til Finansavisen.Hun anbefaler Opera og Vizrt, men også Schibsted på litt lengre sikt.Analytikeren tror Atea kan være bra på kort sikt, men med utfordrende, langsiktige utsikter har Fondsfinans en salgsanbefaling på aksjen.