Ved et av Norway Royal Salmon sine anlegg i Kokelv i Finnmark er det blitt rapportert at så mange som rundt 300.000 laks plutselig døde i sommervarmen, skriver Finansavisen.Selskapet melder at
i området, og anslår at mellom 650 og 750 tonn biomasse har dødd som følge av algeoppblomstringen. Analytiker Marius Gaard sier til Finansavisen at det som har skjedd er uvanlig og overraskende.Også analytiker Tore A. Tønseth i Sparebank 1 Markets er overrasket over at algeforgiftningen inntraff så langt nord.– Jeg tror ikke jeg har hørt om algeoppblomstering så langt nord som i Finnmark. Det er uvanlig og en ekstraordinær situasjon. Man skal vanligvis ikke ha den type problemer i Finnmark. Det er slike problemer som kan skje på Sørlandet, hvor det er varmere, sier Tønseth til avisen.Dermed ser det ut til at sommerheten har brakt problemer til Finnmark, som før har vært forbeholdt de sørligere og normalt varmere lokasjonene i landet.LES HELE SAKEN I FINANSAVISEN TIRSDAG.