– Vi passerte en ny milepæl, sier konsernsjef Sverre Søraa i Coast Seafood om fjoråret til Finansavisen lørdag.Avisen peker på at Coast Seafood er landets største frittstående eksportør av laks, og holder til i Måløy i Sogn og Fjordane. Selskapet fikk for første gang en omsetning på over 3 milliarder kroner i fjor, en økning på over 19 prosent fra året før.
– Vi har dermed økt omsetningen med én milliard på fem år. Mye av omsetningsveksten kommer fra nye markeder som er i sterk vekst. Spesielt Sørøst-Asia, hvor befolkningsveksten er stor og norsk laks fortsatt er i en tidlig fase, forteller Søraa.NB! Her finner du regnskapene til Coast Seafood.
Sammen med familien eier Søraa 45,3 prosent av selskapet. Det samme gjør den andre storeieren Odd Marin Øvrebø med familie. Selv om omsetningen fortsetter å øke, er lønnsomheten presset. Selskapet leverte en resultatmargin på 2,6 prosent i fjor.– Det er sterk konkurranse blant fiskeeksportørene. Dette har medført press på marginene for eksportleddet. Når etterspørselen er stor og prisen går opp, vil kampen om laksen hardne til, sier Søraa til Finansavisen.Han tror likevel at deres plass som den største aktøren i Norge, kombinert med en effektiv organisasjon, gjør selskapet godt rustet for videre vekst.