Både europeiske og amerikanske børser trakk opp i går, og det er positiv stemning på de asiatiske børsene i morgentimene.Fra USA er det tid for detaljomsetningstall i dag.Ifølge Nordea er det ventet en oppgang på 0,6 prosent fra måned til måned i juni. Det er også ventet bra oppgang i den såkalte kontrollgruppen som benyttes til å beregne privat forbruk i nasjonalregnskapet.- Mer spennende blir kanskje når sentralbanksjef Janet Yellen skal i den halvårlige høringen i Kongressen, skriver Nordea i tirsdagens rapport.Høringen går over to dager og begynner i dag i Senatet (Representantenes hus på onsdag).- Markedet vil nok lette etter nye signaler om Feds exitstrategi fra den ultra-ekspansive pengepolitikken. Yellen vil trolig vokte sine ord, og gi uttrykk for at vi fortsatt er et stykke unna renteøkninger fra Fed, avslutter Nordea.