Analytikerne bommet kraftig - høyeste vekst siden 1982

Mandagens nyheter overrasket mange.

Are Haram
Børs

Mandag ble det kjent at KPI-JAE viste en oppgang på 2,6 prosent siste tolv måneder, opp 0,2 prosentpoeng fra juni.Matvareprisene økte 3,2 prosent i perioden.- Vi analytikere bommet kraftig på norsk inflasjon i går, konsensus litt mer enn oss, skriver Nordea-økonomene i tirsdagens rapport.- Som i juli i fjor var det særlig matvareprisene som overrasket med en økning på 3,2 prosent fra måned til måned, den sterkest juli-økningen siden i 1982. Men det er ikke bare matvarer som overrasket. Også flybillettprisene og prisene på møbler steg mer enn ventet, understreker Nordea.Så sant ikke august-inflasjonen overrasker veldig på nedsiden tror Nordea-økonomene at inflasjonen heller vil trekke opp rentebanen noe. Neste pengepolitiske rapport kommer i september.

Nyheter
Næringsliv