Anbefaler ti aksjer

Investtech forteller om de ti beste investeringene i Norden.

Foto: Scanpix
Børs

Fredag 15. august er det åtte nye aksjer i Norden Topp 10. Dermed består listen fra Investtech av tre svenske, fem danske og to finske aksjer. Denne gang er ingen norske aksjer med i dag gode selskap.Aksjene er rangert ut i fra tekniske analyser på mellomlang sikt.Dette gjøres av Investtechs matematiske algoritmer, som blant annet identifiserer aksjens trender, støtte og motstand, formasjoner og volumutvikling.Kun aksjer med en omsetning på over en million euro i snitt per dag siste måneden er med.

1. 1.   Danske Bank(DANSKE.CO) - 14. aug 2014. Siste sluttkurs: 157.5 (-0.3)
Danske Bank har falt tilbake mot gulvet i en stigende trendkanal. Videre oppgang indikeres og dagens kursnivå kan være en god inngangskurs. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved ca 155 kroner. Videre oppgang er dermed signalisert, og det er nå støtte ved 155 kroner ved reaksjoner tilbake. Volumtopper korresponderer godt med kurstopper og volumbunner korresponderer godt med kursbunner. Dette styrker trendbildet. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.Danske Bank har falt tilbake mot gulvet i en stigende trendkanal. Videre oppgang indikeres og dagens kursnivå kan være en god inngangskurs. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved ca 155 kroner. Videre oppgang er dermed signalisert, og det er nå støtte ved 155 kroner ved reaksjoner tilbake. Volumtopper korresponderer godt med kurstopper og volumbunner korresponderer godt med kursbunner. Dette styrker trendbildet. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.
  
2. 2.   GN Store Nord(GN.CO) - 14. aug 2014. Siste sluttkurs: 137 (-5.7)
GN Store Nord har brutt ned gjennom gulvet i en stigende trendkanal. Dette indikerer i første omgang svakere stigningstakt, eller innledning av en mer horisontal utvikling. Kursen har reagert tilbake etter å ha tatt ut objektivet på 150 kroner etter brudd på en rektangelformasjon. Etablert notering over 138 kroner vil igjen gi nye positive signaler til aksjen, mens brudd på motsatt side av formasjonen vil være et sterkt salgssignal. Aksjen tester støtten ved ca 134 kroner, noe som kan gi en reaksjon opp. Volumet har tidligere vært høyt rundt kurstopper og lavt rundt kursbunner. Dette svekker trendbruddet. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.GN Store Nord har brutt ned gjennom gulvet i en stigende trendkanal. Dette indikerer i første omgang svakere stigningstakt, eller innledning av en mer horisontal utvikling. Kursen har reagert tilbake etter å ha tatt ut objektivet på 150 kroner etter brudd på en rektangelformasjon. Etablert notering over 138 kroner vil igjen gi nye positive signaler til aksjen, mens brudd på motsatt side av formasjonen vil være et sterkt salgssignal. Aksjen tester støtten ved ca 134 kroner, noe som kan gi en reaksjon opp. Volumet har tidligere vært høyt rundt kurstopper og lavt rundt kursbunner. Dette svekker trendbruddet. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.
  
3. 3.   A.P. Møller - Mærsk B(MAERSKB.CO) - 14. aug 2014. Siste sluttkurs: 13210 (20)
A.P. Møller - Mærsk B har brutt den stigende trenden, noe som i første omgang indikerer svakere stigningstakt. Kursen har reagert tilbake etter bruddet på en rektangelformasjon. Det er støtte rundt 13184 kroner, noe som åpner for gode kjøpsmuligheter nå. Etablert brudd under denne støtten vil imidlertid nøytralisere kjøpssignalet. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved ca 13000 kroner. Videre oppgang er dermed signalisert, og det er nå støtte ved 13000 kroner ved reaksjoner tilbake. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.A.P. Møller - Mærsk B har brutt den stigende trenden, noe som i første omgang indikerer svakere stigningstakt. Kursen har reagert tilbake etter bruddet på en rektangelformasjon. Det er støtte rundt 13184 kroner, noe som åpner for gode kjøpsmuligheter nå. Etablert brudd under denne støtten vil imidlertid nøytralisere kjøpssignalet. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved ca 13000 kroner. Videre oppgang er dermed signalisert, og det er nå støtte ved 13000 kroner ved reaksjoner tilbake. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.
  
4. 4.   Orion Corporation B(ORNBV.HEX) - 14. aug 2014. Siste sluttkurs: 28.22 (0.33)
Orion Corporation B ligger i en stigende trend og fortsatt positiv utvikling innenfor denne indikeres. Kursen har brutt gjennom taket ved 27.94 euro i en rektangelformasjon. Etablert brudd vil signalisere videre oppgang til 29.36 euro eller mer. Aksjen har støtte ved ca 23.30 euro. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.Orion Corporation B ligger i en stigende trend og fortsatt positiv utvikling innenfor denne indikeres. Kursen har brutt gjennom taket ved 27.94 euro i en rektangelformasjon. Etablert brudd vil signalisere videre oppgang til 29.36 euro eller mer. Aksjen har støtte ved ca 23.30 euro. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.
  
5. 5.   Jyske Bank(JYSK.CO) - 14. aug 2014. Siste sluttkurs: 312.4 (-0.7)
Jyske Bank har falt tilbake mot gulvet i en stigende trendkanal. Videre oppgang indikeres og dagens kursnivå kan være en god inngangskurs. Kursen har reagert tilbake etter bruddet på en rektangelformasjon. Det er støtte rundt 307 kroner, noe som åpner for gode kjøpsmuligheter nå. Etablert brudd under denne støtten vil imidlertid nøytralisere kjøpssignalet. Aksjen har marginalt brutt opp gjennom motstanden ved ca 312 kroner. Etablert brudd vil indikere videre oppgang. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.Jyske Bank har falt tilbake mot gulvet i en stigende trendkanal. Videre oppgang indikeres og dagens kursnivå kan være en god inngangskurs. Kursen har reagert tilbake etter bruddet på en rektangelformasjon. Det er støtte rundt 307 kroner, noe som åpner for gode kjøpsmuligheter nå. Etablert brudd under denne støtten vil imidlertid nøytralisere kjøpssignalet. Aksjen har marginalt brutt opp gjennom motstanden ved ca 312 kroner. Etablert brudd vil indikere videre oppgang. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.
  
6. 6.   Lucara Diamond Corp(LUC.ST) - 14. aug 2014. Siste sluttkurs: 17.4 (-0.5)
Lucara Diamond Corp viser en sterk utvikling innenfor en stigende trendkanal. Videre positiv utvikling indikeres, og det ligger støtte ned mot gulvet av kanalen. Aksjen har støtte ved ca 10.40 kroner. Volumtopper korresponderer godt med kurstopper og volumbunner korresponderer godt med kursbunner. Dette styrker trendbildet. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.Lucara Diamond Corp viser en sterk utvikling innenfor en stigende trendkanal. Videre positiv utvikling indikeres, og det ligger støtte ned mot gulvet av kanalen. Aksjen har støtte ved ca 10.40 kroner. Volumtopper korresponderer godt med kurstopper og volumbunner korresponderer godt med kursbunner. Dette styrker trendbildet. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.
  
7. 7.   ICA Gruppen AB(ICA.ST) - 14. aug 2014. Siste sluttkurs: 221.7 (1.8)
ICA Gruppen AB har brutt ned gjennom gulvet i en stigende trendkanal. Dette indikerer i første omgang svakere stigningstakt, eller innledning av en mer horisontal utvikling. Aksjen beveger seg i en rektangelformasjon mellom støtte på 213 kroner og motstand på 229 kroner. Etablert brudd på et av disse nivåene vil signalisere videre retning. Aksjen nærmer seg støtten ved ca 214 kroner, noe som kan gi en reaksjon opp. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.ICA Gruppen AB har brutt ned gjennom gulvet i en stigende trendkanal. Dette indikerer i første omgang svakere stigningstakt, eller innledning av en mer horisontal utvikling. Aksjen beveger seg i en rektangelformasjon mellom støtte på 213 kroner og motstand på 229 kroner. Etablert brudd på et av disse nivåene vil signalisere videre retning. Aksjen nærmer seg støtten ved ca 214 kroner, noe som kan gi en reaksjon opp. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.
  
8. 8.   Pandora A/S(PNDORA.CO) - 14. aug 2014. Siste sluttkurs: 426.6 (6.6)
Pandora A/S ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Kursen har nå dessuten falt tilbake mot gulvet i trendkanalen, noe som bør gi en reaksjon opp. Kursen har også brutt et motstandsnivå på kort sikt og gitt kjøpssignal fra kortsiktig trading range. Aksjen tester motstanden ved ca 430 kroner. Dette bør gi en reaksjon ned, mens et brudd opp gjennom 430 kroner vil utløse et kjøpssignal. Volumbalansen er positiv og styrker aksjen på kort sikt. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.Pandora A/S ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Kursen har nå dessuten falt tilbake mot gulvet i trendkanalen, noe som bør gi en reaksjon opp. Kursen har også brutt et motstandsnivå på kort sikt og gitt kjøpssignal fra kortsiktig trading range. Aksjen tester motstanden ved ca 430 kroner. Dette bør gi en reaksjon ned, mens et brudd opp gjennom 430 kroner vil utløse et kjøpssignal. Volumbalansen er positiv og styrker aksjen på kort sikt. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.
  
9. 9.   Balder B(BALDB.ST) - 14. aug 2014. Siste sluttkurs: 83.5 (0.5)
Balder B ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Kursen har nå dessuten falt tilbake mot gulvet i trendkanalen, noe som bør gi en reaksjon opp. Aksjen har marginalt brutt opp gjennom motstanden ved ca 82.00 kroner. Etablert brudd vil indikere videre oppgang. Volumbalansen er negativ og svekker aksjen på kort sikt. RSI er oversolgt, noe som indikerer at en kortsiktig reaksjon opp snart bør komme. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.Balder B ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Kursen har nå dessuten falt tilbake mot gulvet i trendkanalen, noe som bør gi en reaksjon opp. Aksjen har marginalt brutt opp gjennom motstanden ved ca 82.00 kroner. Etablert brudd vil indikere videre oppgang. Volumbalansen er negativ og svekker aksjen på kort sikt. RSI er oversolgt, noe som indikerer at en kortsiktig reaksjon opp snart bør komme. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.
  
10. 10.   Nokia(NOK1V.HEX) - 14. aug 2014. Siste sluttkurs: 5.84 (0.04)
Nokia ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved ca 5.60 euro. Videre oppgang er dermed signalisert, og det er nå støtte ved 5.60 euro ved reaksjoner tilbake. Volumtopper korresponderer med kursbunner og volumbunner korresponderer med kurstopper. Dette svekker den stigende trenden og kan være et tidlig signal om et kommende trendbrudd. RSI-kurven viser en stigende trend, noe som understøtter det positive trendbildet. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.Nokia ligger i en stigende trend og videre oppgang innenfor denne indikeres. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved ca 5.60 euro. Videre oppgang er dermed signalisert, og det er nå støtte ved 5.60 euro ved reaksjoner tilbake. Volumtopper korresponderer med kursbunner og volumbunner korresponderer med kurstopper. Dette svekker den stigende trenden og kan være et tidlig signal om et kommende trendbrudd. RSI-kurven viser en stigende trend, noe som understøtter det positive trendbildet. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på middels lang sikt.