Asia steg på amerikansk optimisme

Svake detaljhandeltall fra USA sender børsene oppover.

Tokyo. Foto: Scanpix
Børs

De asiatiske markedene stiger onsdag, etter at amerikanske detaljhandelstall kom inn under forventning i går.Dermed følger Asia onsdagens takter fra Wall Street. Detaljhandelen i USA var uendret fra juni til juli.Konsensus lå ifølge vår makrokalender på 0,2 prosent oppgang.Eksklusive bilsalg var detaljhandelen opp 0,1 prosent, mot ventede 0,4 prosent.At tallene kom inn under forventning har ifølge Bloomberg økt investorenes tro på at en renteøkning fra Federal Reserve ikke vil komme tidligere enn ventet likevel.- Selv om Fed har endret tonen når de snakker om renter, er vi fortsatt langt unna renteøkninger. Så lenge ratene holder seg lave, noe som fortsatt kan vare et par år, vil det være god etterspørsel etter aksjer, sier investeringssjef Donald Williams i Platypus Asset Management Ltd. til Bloomberg.Samleindeksen MSCI Asia Pacific stiger dermed med 0,4 prosent til 147,84.Shanghai Composite-indeksen er opp 0,07 prosent, mens CSI 300 faller 0,16 prosent.Nikkei-indeksen i Tokyo er opp 0,70 prosent, mens den bredere Topix-indeksen stiger 0,61 prosent.Hang Seng i Hong Kong er opp 0,06 prosent. Koreanske Kospi faller 0,17 prosent.I Singapore er Straits Times opp 0,15 prosent, mens Taiex i Taiwan faller med 0,07 prosent.