Bakkafrost øyner russisk eksport

Bakkafrost-sjefen venter på en offisiell bekreftelse fra russiske myndigheter.

Foto: Finansavisen
Børs

Bakkafrost venter på en offisiell bekreftelse om at Færøyene ikke er omfattet av det russiske importforbudet.Toppsjef Regin Jacobsen håper på en rask avklaring, melder Intrafish ifølge TDN Finans.Bakkafrost solgte 15 prosent av sitt volum til russiske kunder i 2012, mens andelen i fjor og i 1. kvartal i år var på 6 prosent.- Kan øke Russland-eksportBakkafrost kan, hvis selskapet får bekreftelsen det venter på, ifølge avisen øke eksporten til Russland.- For vår del vil det gå greit å øke salget til Russland om det er gunstig for Færøyene. Det blir jo en balanseskyving nå som vil kunne gi større interesse for færøysk laks i Russland, sier Jacobsen. - I tillegg vil det gå mer norsk laks til andre markeder, og dermed får man en tilpasning i markedet etterhvert, fortsetter han overfor Intrafish.Bakkafrost er sist omsatt for 120 kroner på Oslo Børs. Det tilsvarer 3,5 prosent oppgang i mandagens handel.Følg Hegnar.no på Facebook her!