Bidro Kim Kardashian til krakk på børsen?

Kim Kardashian tiltrekker seg oppmerksomhet fra både spillnerder og tallknusere på Wall Street.

Kim Kardashian - Foto - Reuters/Scanpix
Børs

Investorene i King Digital Entertainment, som står bak det kjente spillet «Candy Crush», fikk seg en solid kalddusj onsdag da aksjen stupte 23,13 prosent til 13,99 dollar.På kvartalspresentasjonen tirsdag ettermiddag ble det klart at både omsetning (594 millioner dollar) og brukere (138 millioner daglig) var lavere enn markedet forventet.Kim Kardashian, the King slayerNyheten førte ifølge Affarsvarlden til at Deutsche Bank-analytiker Lloyd Walmsley sendte ut en rapport med overskriften «Kim Kardashian, the King slayer»Lloyd Walmsley mener Kings krakk på New York-børsen skyldes knallhard konkurranse fra Glu Mobiles ”Kim Kardashian: Hollywood”.Håver innDet er ventet at TV-stjernens mobilspill vil dra inn rundt 200 millioner dollar i løpet av 2014. Bloomberg estimerer at Kardashian selv vil sitte igjen med 45 prosent, eller 553 millioner kroner.Milliarder opp i røykDublin-baserte King Digital Entertainment ble verdsatt til 7,6 milliarder dollar da det gikk på børs i slutten av mars. Da var aksjekursen 22,5 dollar.Skeptiske røster fryktet at selskapets inntektsstrøm ville være alt for avhengig av et spill som kan være et «one-hit-wonder».

Nyheter
Børs