Blir dette Samsungs nye flaggskip?

Det koreanske teknologiselskapet har offentliggjort nok en ny smarttelefon.

Samsung
Børs

- Det føles veldig som et eksperiment for meg, som så mange andre Samsung-enheter i fortiden, sier Jan Dawson i JackDaw Research til cnet . I går offentliggjorde nemlig Samsung en ny model, Galaxy Alpha. Men i motsetning til tidligere ble denne annonsert uten fanfare og stor fest. Kun ved en pressemelding på Samsungs hjemmeside. - Telefonen er tydelig designet for å tilpasse til klagene kunder har uttrykt om den billigere plastikkfølelsen blant tidligere smarttelefoner fra Samsung. Men det er et forvirrende produkt som ikke passer helt inn i konglomeratets portefølje. Den metall-baserte konstruksjonen viser til en mulig flaggskiptelefon, men dens svake spesifikasjoner sammenlignet med Galaxy S5 plasserer den nærmere "mid-tier" kategorien, skriver cnet. En representant fra Samsung uttaler at materialene og spesifikasjonen er som man kan finne på Galaxy-telefonen, samtidig som han bekrefter at den nye modellen vil bli billigere. Ratingbyrået Fitch uttalte tirsdag at rimeligere nykommere fra Kina er i ferd med å true Samsung og Apples dominans i det som har vært et svært lukrativt marked.Blant annet har det 4 år gamle mobiltelefonselskapet Xiaomi økt sine markedsandeler fra 5 til 14 prosent på bare ett år i Kina - og med tatt over tronen som mest omsatte smarttelefon i Kina foran Samsung.Samsung-aksjen, som har vært en favoritt blant forvaltere i Skagen Fondene over lengre tid, falt 0,2 prosent i dagens handel i Seoul.