Børsfall i Europa

De europeiske markedene falt tirsdag.

Analytiker fortviler over børsfall - Foto: AP
Børs

Det ble en rød dag på børsene i Europa tirsdag.FTSE 100 i London endte ned 0,01 prosent, DAX i Frankfurt falt 1,2 prosent, mens CAC 40 i Paris falt 0,9 prosent.Putin-effekten skyller innover Europa - Fallet i det økonomiske sentimentet er trolig koblet til den pågående geopolitiske spenningen. Siden økonomien i eurosonen ikke heller skaper momentum, eksisterer det tegn til at den tyske veksten i 2014 vil bli svakere enn tidligere ventet, skrev ZEW i en uttalelse da de presenterte månedstallene.Klokken 11.00 tirsdag ble det kjent at de viktige tallene, som måler sentimentet til fremtiden i tysk økonomi, opplevde det største fallet på over to år .Ifølge Nicolay Eger, Managing Director for Norge i IG, er tallene blant dagens høydepunkter da det gir en forsmak på torsdagens meget viktige BNP-oppdatering fra eurosonen.Den tyske seniorøkonomen i Berenberg Bank, Christian Schultz, uttaler samtidig at dette bare bekrefter nedsiderisikoen:- Fallet i ZEW-indeksen bekrefter den kortsiktige nedsiderisikoen for tysk økonomi og eurosonen som følge av krisen rundt Ukraina. Putin-effekten kan lede til mer avtagende investeringsplaner for en periode, sier han til Bloomberg .- Tysklands økonomiske oppsving står på mindre stødige bein enn hva som var ventet for bare kort tid siden, sier samtidig Heinrich Bayer, økonom i Postbank AG, til Bloomberg.EU Observer har tidligere uttalt at de nye sanksjonene kan bidra til å sette 350.000 jobber i fare bare i Tyskland.