Børsfest for John Fredriksen og DNO-aksjonærene

Det ble en strålende dag for John Fredriksens børsnoterte rederier.

John Fredriksen. Foto: Scanpix
Børs

Oslo Børs var i minus mesteparten av formiddagen, men i løpet av ettermiddagen løsnet det. Fasiten viser at hovedindeksen steg 0,4 prosent til 596,65.Så langt i år har børsen steget 8,7 prosent, mens avkastningen siste måned er på minus 1,9 prosent.Omsetningen var på bare 2,8 milliarder kroner.Oljeprisen ned over 1 dollarPrisen på Brent-olje er ned 1,4 prosent til 103,64 dollar fatetStatoil gikk eks utbytte i dag på 1,8 kroner.  Aksjen falt 0,6 prosent (1 krone) til 173,60 kroner.DNO rett opp DNO har lagt bak seg en tung periode.  Torsdag steg imidlertid aksjen hele 8,3 prosent til 17,29 kroner. Signaler fra Nord-Irak om at situasjonen kanskje ikke er så alvorlig som tidligere antatt spilte nok inn.I tillegg oppgraderte Swedbank aksjen fra nøytral til kjøp, mens DNB Markets anbefaler kjøp med kursmål på 30 kroner, melder TDN Finans. Og Tyrkia ber USA importere DNO-olje.Noreco-vinner Noreco endte opp som en av dagens største vinnere etter å ha byttet andeler med North Energy. Aksjen var opp 6,7 prosent til 0,16 kroner ved stengtetid. Omsetningen var på 2,6 millioner kroner.Dagens dobbel for John FredriksenFlere av rederiene til John Fredriksen gikk sterkt. Faktisk tok de de to topplasseringene på vinnerlisten. Tankrederiet Frontline seg hele 10,8 prosent til 16,40 kroner.Tankratene tar seg opp. Inntjeningen fra Persiabukta ligger nå fra rundt 27.000 til 34.000 dollar per dag- Det er ikke så mye egenkapital i selskapet, så den er ekstrem volatil. Aksjen er en opsjon på hva man tror på, da slår det kraftig ut på marginale nyheter, og så er det litt mer fart på rater i sommer, så underliggende er det bedring, sier analytiker Axel Styrmann i Nordea.Fredriksens bulkrederi Golden Ocean steg 9,0 prosent til 11 kroner. Også her kan rateoppgang forklare mye av oppgangen.Baltic Dry-indeksen steg nye 8,2 prosent til 942 poeng torsdag. Capesize-segmentet gikk over 17 prosent.Kvartalstall Torsdag var preget av en rekke kvartalstall. Kongsberg Gruppen satt igjen med litt mindre på bunnlinjen, men med rekordhøy ordreserve. Aksjen falt 0,4 prosent til 139 kroner.Veidekke la frem sterke kvartalstal,l men falt 1,2 prosent til 63,75 kroner.Vizrt hadde kraftig tilbakegang på bunnlinjen . Til tross for dette steg aksjen 2,6 prosent til 28 kroner.Flere kvartalsrapporter her