Børsrally i Tokyo

Asiatiske investorer kan glede seg over en fin start på uken.

Bilde fra børsen i Asia - Foto: AP
Børs

Mandag peker pilen opp på flere av de asiatiske børsene.I Japan har Nikkei 225-indeksen lagt på seg 2,25 prosent mens den bredere Topix-indeksen er opp 1,79 prosent.Den kinesiske Shanghai Composite-indeksen har lagt på seg 1,08 prosent.I dag har det blitt kjent at produsentprisene i Kina falt 0,9 prosent på årsbasis i juli. Det skal være i tråd med analytikernes forventninger.Samtidig har det blitt kjent at konsumprisindeksen steg med 2,3 prosent på årsbasis i juli. Også det skal være som forventet.Hang Seng-indeksen i Hong Kong er opp 1,19 prosent, Singapores Straits Times-indeks kan vise til en oppgang på 0,73 prosent mens den koreanske Kospi-indeksen er opp 0,63 prosent.