Børstaper etter nyheter

Oslo Børs stiger fra start, med DNO i spissen. Nyheter sender én aksje til topps på taperlisten.

In this May 31, 2009 file photo, an employee works at Tawke oil fields in the semiautonomous Kurdish region in northern Iraq. Iraq's Kurds pushed the central government on Tuesday to recognize oil contracts they signed with international companies by insisting the self-ruled region will not resume exports until Baghdad recognizes the deals. (AP Photo/Hadi Mizban, File)
Børs
Oslo Børs åpner opp i kjølvannet av oppgangen i USA mandag kveld. Etter 23 minutters handel er hovedindeksen opp 0,6 prosent til 611,78.Så langt i år har børsen steget 11,5 prosent, mens den har falt 2,6 prosent den siste måneden.Oljeprisen har styrket seg litt siden børsen stengte mandag. Nå går Nordsjø-olje for 105,27 dollar fatet.Statoil stiger 0,7 prosent til 183,10 kroner. ved alle sine anlegg i Kurdistan innenfor selskapets etablerte sikkerhetsplanverk.DNO, som falt 10 prosent på Irak-uro mandag, er opp 2,3 prosent til 19,33 kroner. Selskapet topper omsetningsoversikten., til en verdi (EV) av 318 millioner dollar (to milliarder kroner).Yara stiger 1,0 prosent til 293,70 kroner. Fire av fem rigger hadde 100 prosent oppetid.Songa klatrer 4,6 prosent til 2,57 kroner., mot minus 65,7 millioner dollar i samme periode året før.Aksjen topper taperlisten med minus 8,1 prosent til 80 øre. Omsetningen er imidlertid tynn.