Danske Bank nedjusterer aksjesyn

Danske Bank har redusert risikoen i sine porteføljeløsninger.

Oslo Børs. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX.
Børs

Danske Bank forventer en stabilisering i den globale veksten fremover. Dette innebærer at meglerhuset tror vekstakselerasjonen fra andre kvartal er over, men at man heller ikke får noen alvorlig oppbremsing. «Gitt den fortsatt stimulerende pengepolitikken fra FED og ECB mener vi dette gir et bra utgangspunkt for positiv avkastning fra aksjer og kredittobligasjoner. Men, skulle veksten bli sterkere enn det vi ser for oss vil dette kunne gi negative ringvirkninger som en følge av høyere markedsrenter», heter det i dagens morgenrapport.På den annen side, skulle veksten bremse kraftig opp vil det også gi åpenbare negative effekter på finansmarkedene, tror Danske Bank.«Vi har derfor redusert risikoen i våre porteføljeløsninger gjennom å gå fra en overvekt til en nøytralvekt i aksjer. Vi har dermed den samme aksjeandelen i våre porteføljer som de referanseindeksene vi måler avkastningen mot», skriver meglerhuset.