Private aksjekunder hos Nordnet, Netfonds og Skandiabanken nettokjøpte aksjer for 252 millioner i juli.- Ettersom de fleste meglerhus nå tilbyr aksjehandelsløsninger for mobil og nettbrett er det enkelt å ta med seg børsen på sommerferie og gjøre en handel eller to fra hytta eller hengekøya, sier Anders Skar, daglig leder i Nordnet Norge, i en melding.De mest kjøpte aksjene i juli var Subsea 7, PGS og Statoil, mens de mest solgte var Xact Derivat Bear, Norsk Hydro og Gjensidige.- Privatinvestorene har endret synet på energisektoren i sommer. Etter å ha solgt av energiaksjer igjennom hele første halvår så nettokjøpte de i juli aksjer for 246 millioner. Energiektoren og oljeprisen er begge ned 5-6 prosent i juli og det har lokket til seg kjøpere, sier Skar.- Det går også penger inn i industri- og teknologisektorene i juli, mens investorene selger seg ned i telekom og råvarebaserte selskaper, avslutter Skar.