Dette vil påvirke Oslo Børs

Det går mot en sterk børsåpning i Oslo.|

Roger Berntsen. Foto: Finansavisen
Børs

Venter oppgang på Oslo BørsNetfonds Bank  tror Oslo Børs åpner opp 0,64 prosent i dag. "De kinesiske inflasjonstallene kom inn på den positive siden i natt, noe som bidro til børsløft i Asia mandag. Dette er godt nytt for de globale finansmarkedene ettersom kina er en de viktigste premissene for veksten i verdensøkonomien. Aksjene på Wall Street steg for øvrig fredag. Alt i alt bør dette bidra til aksjeoppgang i Europa i dag. Når det er sagt, aksjemarkedene er fortsatt i korreksjonsmodus, dvs. vi venter at volatiliteten på børsene vil være høy de kommende dagene. Viktige hendelser i dag; NOR: KPI (10:00)", heter det.Hvor går børsen fremover? "De siste ukene har vi advart om at det kunne komme et fall tilbake til 591, og kanskje 560. Fredag ble den tekniske støtten på 591-nivået brutt. Da er det ikke så veldig mye teknisk søtte å spore før 560-nivået og bunnen i den stigende trenden", het det i Søndagens aksjetips.Sterk børsdag i AsiaMandag peker pilene opp på flere av de asiatiske børsene.I Japan endte Nikkei 225-indeksen opp 2,4 prosent, mens den bredere Topix-indeksen steg 2,0 prosent.Den kinesiske Shanghai Composite-indeksen har lagt på seg 1,2 prosent.I dag har det blitt kjent at produsentprisene i Kina falt 0,9 prosent på årsbasis i juli. Det skal være i tråd med analytikernes forventninger.Samtidig har det blitt kjent at konsumprisindeksen steg med 2,3 prosent på årsbasis i juli. Også det skal være som forventet.Hang Seng-indeksen i Hong Kong er opp 1,2 prosent, Singapores Straits Times-indeks kan vise til en oppgang på 0,7 prosent, mens den koreanske Kospi-indeksen er opp 0,4 prosent.Oljepris på 106 dollarBrent september-olje stiger 0,2 prosent til 105,79 dollar, mens prisen var 105,54 dollar da børsen stengte fredag.Børshopp i USA Stemningen på Wall Street virket betydelig lettet fredag, hvor blant annet den brede S&P 500-indeksen steg hele 1,17 prosent til 1.931,59.Dow Jones og Nasdaq fulgt hakk i hæl med oppganger på 1,13 og 0,83 prosent til henholdsvis 16.553,93 og 4.370,90.Ifølge investorer i New York bidro et noe endret syn på Ukraina-krisen til oppgangen.Aksjer steg blant annet etter at Interfax rapporterte at Russlands militærøvelse, som har blitt holdt nær grensen til Ukraina siden 4. august, er over.Slik gikk det med de norske aksjene i USA og CanadaOslo Børs rett ned fredagOslo Børs falt fredag. Hovedindeksen endte ned 1,1 prosent til 588.27.Ukeavkastningen ble dermed på minus 2,9 prosent. Hovedindeksen er dermed ned 6,3 prosent den siste måneden, men opp 7,2 prosent hittil i år.Omsetningen endte på 4,0 milliarder kroner.Dette skjer i dag:I dag finner vi følgende hendelser på finanskalenderen:

  • Norge (10:00), KPI, juliNorge (10:00), KPI, juli
  • Norge (10:00), PPI, juliNorge (10:00), PPI, juli
  • Haugesund Sparebank: ResultatfremleggelseHaugesund Sparebank: Resultatfremleggelse