Ser børsfall i OsloHelrødt i Asia De asiatiske markedene faller onsdag morgen Wall Street i går falt til sitt laveste nivå på to månederOljeprisenSolid nedtur i USASlik gikk det med de norske aksjene i USA og Canada.Oslo Børs litt oppDette skjer i dag:Resultat pr. 2. kv.:
 • Deep Sea Supply: Webcast/telefonkonferanse kl. 15:00Deep Sea Supply: Webcast/telefonkonferanse kl. 15:00
 • Apptix: Kl. 16:00Apptix: Kl. 16:00
Makro:
 • Tyskland: Industriordrer juni, kl. 08:00Tyskland: Industriordrer juni, kl. 08:00
 • Italia: Industriproduksjon juni, kl. 10:00Italia: Industriproduksjon juni, kl. 10:00
 • Storbritannia: Industriproduksjon juli, kl. 10:30Storbritannia: Industriproduksjon juli, kl. 10:30
 • Tyskland: KPI juli, kl. 11:00Tyskland: KPI juli, kl. 11:00
 • Italia: BNP 2. kv. foreløpig, kl. 11:00Italia: BNP 2. kv. foreløpig, kl. 11:00
 • USA: MBA lånesøknader pr. 1. august, kl. 13:00USA: MBA lånesøknader pr. 1. august, kl. 13:00
Annet:
 • Norge: SSB ukentlig lakseeksport, kl. 10:00Norge: SSB ukentlig lakseeksport, kl. 10:00
 • Norge: Vannmagasinstatistikk, kl. 13:00Norge: Vannmagasinstatistikk, kl. 13:00
 • USA: DOE ukentlige oljelagertall, kl. 16:30USA: DOE ukentlige oljelagertall, kl. 16:30
Utenlandske:
 • AOL, CF Industries, Chesapeake Energy, Devon Energy, Lundin Petroleum, Pacific Drilling, Rowan, Time Warner, TransoceanAOL, CF Industries, Chesapeake Energy, Devon Energy, Lundin Petroleum, Pacific Drilling, Rowan, Time Warner, Transocean
Netfonds Bank tror Oslo Børs åpner ned 0,32 prosent i dag."Mandagens oppgang på Wall Street forsvant i sin helhet tirsdag. Investorene begynner nå å prise inn økte renter i amerikansk økonomi. Økte renter er i utg. pkt. negativt for aksjemarkedene, i alle fall i det korte bildet. På lengre sikt derimot, betyr økte renter ofte økt økonomisk vekst med dertil økt inntjening for selskapene. De asiatiske indeksene endte forøvrig ned mellom 0,5 og 1 % i natt. Viktige hendelser i dag; NOR: DESSC (Res. 2. kv.). USA: International Trade (14:30)", skriver meglerhuset., etter at etter økt uro i Ukraina.- Det er en god del uro. Men det er lite sannsynlig at det vil bli noe til noe som er uløselig. Markedet er imidlertid forvokst og jeg tror den geopolitiske risikoen vi ser i øyeblikket er en unnskyldning for folk til å ta gevinst, sier sjefsinvestor Donald Williams i Platypus Asset Management Ltd. i Sydney til Bloomberg.Shanghai Composite-indeksen er ned 0,4 prosent.Nikkei- og den bredere Topix-indeksen i Tokyo er ned 0,9 prosent.Hang Seng i Hong Kong er ned 0,6 prosent. Koreanske Kopsi ramler 0,4 prosent.I Singapore er Straits Times ned 0,3 prosent.Nordsjøolje omsettes for 104,81 dollar fatet, opp 0,2 prosent, mens prisen var 104,99 dollar fatet da børsen stengte tirsdag.Det ble en svak tirsdag på børsene i New York. Dow Jones falt 0,8 prosent til 16.429,47, mens den bredere S&P 500-indeksen ramlet 1,0 prosent til 1.920,21.Teknologitunge Nasdaq endte ned 0,7 prosent til 4.352,84.Økt spenning i Ukraina skapte nervøsitet. To sivile ble drept under store sammenstøt i den opprørskontrollerte byen Donetsk i Ukraina tirsdagEnergisektoren bidro tli å sende indeksene til det laveste nivået siden mai.Chicago Board Options Exchange Volatility Index, fryktindeksen VIX, steg 9,7 prosent.Oslo Børs åpnet opp i kjølvannet av oppgangen i USA mandag kveld. Hovedindeksen steg til slutt med 0,11 prosent til 608,73.John Fredriksens Archer, som legger frem tall senere i uken, steg fem prosent.