Dette vil påvirke Oslo Børs

Grønne tall på Wall Street og i Asia kan sette fart på børsen i dag, men markedssituasjonen er fortsatt utfordrende.

Roger Berntsen - Foto: Finansavisen
Børs

Netfonds tror Oslo Børs åpner opp 0,21 prosent torsdag:«Aksjene på Wall Street klatret videre etter at de europeiske børsene stengte i går, derfor er det nærliggende å forvente en liten oppgang på Oslo Børs i dag, i alle fall i åpningsminuttene. Når det er sagt, markedssituasjonen er fortsatt utfordrende, da mange av verdens børser fortsatt er i korreksjonsmodus. Oslo Børs er for øvrig opp 7,9 % så langt i år, mens indeksene i Tyskland, Frankrike og England er i minus. Viktige hendelser i dag; NOR: KOG (Res. 2. kv), STL (Ex.utbytte NOK 1,80). EU: GDP (11:00), CPI (11:00). USA: Jobless Claims (14:30), Import and Export Prices (14:30)», skriver meglerhusets analysesjef Roger Berntsen i sin morgenkommentar.Asia steg på amerikansk optimisme De asiatiske markedene steg onsdag, etter at amerikanske detaljhandelstall kom inn under forventning i går.Dermed følger Asia onsdagens takter fra Wall Street.Samleindeksen MSCI Asia Pacific steg med 0,4 prosent til 147,84.Shanghai Composite-indeksen var opp 0,07 prosent, mens CSI 300 falt 0,16 prosent.Nikkei-indeksen i Tokyo var opp 0,70 prosent, mens den bredere Topix-indeksen steg 0,61 prosent.Hang Seng i Hong Kong var opp 0,06 prosent. Koreanske Kospi falt 0,17 prosent.I Singapore var Straits Times opp 0,15 prosent, mens Taiex i Taiwan falt med 0,07 prosent.Wall Street revansjerte seg Etter tirsdagens fall på Wall Street, fikk markedene seg en god opptur onsdag.Det skjedde etter at den amerikanske detaljhandelen var uendret fra juni til juli.Konsensus lå ifølge vår makrokalender på 0,2 prosent oppgang.Eksklusive bilsalg var detaljhandelen opp 0,1 prosent, mot ventede 0,4 prosent.At tallene kom inn under forventning har ifølge Bloomberg økt investorenes tro på at en renteøkning fra Federal Reserve ikke vil komme tidligere enn ventet likevel.Dermed steg Dow jones 0,55 prosent til 16.651,80 poeng, S&P 500 la på seg 0,67 prosent til 1.946,72 poeng, mens Nasdaq steg 1,02 prosent til 4.434,12.Opptur i OsloHovedindeksen på Oslo Børs endte onsdag på 594,53, etter en oppgang på 0,17 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 2.548 millioner kroner.Hovedindeksen har dermed steget 8,3 prosent hittil i år, men er ned 2,3 prosent den siste måneden.Dette skjer i dagResultatrapporter - norske selskaperKl. 08:00- Veidekke i selskapets lokaler- Ekornes i konferansesenteret Høyres HusKl. 08:15 - Kongsberg Gruppen i Felix Konferansesenter. Se webcastenKl. 08:30 - Penoro i konferansesenteret Høyres Hus. Se webcasten- Norwegian Energy, Hotel Continental - EIOF i Norsk Rederiforbunds Lokalerkl. 09:00 - Qfree, Hotel Continental. Se webcastenKl. 09:30- Vizrt i DNB Markets lokalerAndre: AKVA Group, Thin Film, Qesterre, Cellcura, Helgeland Sparebank, Klepp Sparebank, Indre Sogn Sparebank, Aurskog Sparebank.Resultatrapporter - utenlandske selskaper- China Mobile, Gazprom, JC Penney, RWE, Singapore Telecommunications, Wal-Mart Stores, Samsung Electronics Makro- Frankrike, foreløpig BNP for Q2 - 07:30- Tyskland, foreløpig BNP for Q2 - 08:00- Norge, Handelsbalansen i juli - 10:00- ØMU, ESBs månedsrapport for juli - 10:00- ØMU, KPI i juli - 11:00- ØMU, BNP, Q2 - 11:00- Norge, Offentliggjøring auksjon i statsobligasjoner - 12:00- USA, jobless claims pr 9. august - 14:30- USA, importprisindeks for juli - 14:30- USA, DOE, ukentlige gasslagertall - 16:30

Nyheter
Børs