Etter få minutters handel står imidlertid hovedindeksen i 608,80, opp 0,44 prosent.«Økt geopolitisk risiko, argentinsk pengetrøbbel, bankkollaps i Portugal og frykt for renteoppgang i USA bidro til å sende verdens aksjemarkeder i revers i forrige uke. I tillegg kom de amerikanske jobbtallene inn under forventningene. Det er naturlig å anta at dette vil prege børsene den kommende uken også. Det er ingen viktige hendelser i dag», skriver Netfonds i sin morgenkommentar.Et fat Nordsjøolje omsettes ved børsens åpningstid for 105,11 dollar, opp 0,26 prosent i dagens handel.Statoil har på sin side åpnet dagen opp 0,55 prosent til 181,20 kroner., opplyser selskapet i innkallingen til generalforsamling som ble sendt ut søndag.Det fremgår samtidig at Tor Olav Trøim, som har vært i Golden Ocean-styre siden november 2004, foreslås ikke gjenvalgt.Det ble i forrige uke kjent at Trøim slutter i Seatanker Group for å fokusere på færre investeringer, særlig innen utvilking av Golar LNG og Seadrill.John Fredriksen, Kate Blankenship, Hans Christian Børresen og Georgina E. Sousa foreslås gjenvalgt i styret i Golden Ocean.Aksjen er opp 0,43 prosent til 9,44 kroner.Opprørere fra IS (den islamske stat) tok i helgen kontroll over to oljefelt og enkelte hovedsakelig kurdiske byer i det nordlige Irak, men kurderne hevder fortsatt å ha kontrollen over den viktige Mosuldammen, skriver TDN Finans.Opprørerne fortsatte sin offensiv lørdag, og erobret byen Wana, sør for Mosuldammen, ifølge Hisham Brefkani, som er leder for provinsrådet i regionen Nineveh.Brefkani hevder overfor nyhetstjenesten at en retrett fra kurdiske krigeres side var et taktisk skritt for å beskytte Mosuldammen. Han avviser meldinger om at reservoaret har falt i opprørernes hender.Mosuldammen, som tidligere het Saddamdammen, ligger ved elven Tigris og er den største demningen i Irak. Kraftverket ved demningen leverer elektrisitet til 1,7 millioner innbyggere.IS har ifølge det statlige oljeselskapet Northern Oil tatt kontroll over oljefeltene Ain Zala og Batma, som til sammen produserer 30.000 fat olje pr dag. I juli okkuperte opprørerne Qayyara-feltet nord for Bagdad.- Angrepet fra IS demonstreres nok en gang at denne terroristorganisasjonen er en alvorlig trussel mot alle irakere, hele regionen og verdenssamfunnet, sier Psaki ifølge TDN.DNO faller kraftig mandag morgen. Aksjen er ned 6,33 prosent til 19,67 kroner. etter skatt på 0,2 millioner euro i 2. kvartal 2014, mot 1,3 millioner euro i samme periode året før.Resultat per aksje ble 0,04 euro, mot 0,58 euro ved samme korsvei i fjor.Resultatet før skatt ble 0,2 millioner euro, sammenlignet med 1,4 millioner euro året før.Driftsresultatet ble 0,1 millioner euro, mot 0,4 millioner euro året før.Driftsinntektene beløp seg til 1,4 millioner euro, sammenlignet med 1 millioner euro i 1. kvartal 2013.Aksjen faller 4,64 prosent til 77 kroner.Polarcus intensjonsavtale for innhenting av 3D-seismikk for en ikke-navngitt kunde utenfor kysten av Vest Afrika har ikke materialisert seg.Det opplyser selskapet mandag.Selskapet opplyser at det er egenkapitalendringer i lisensen som gjør at kontrakten ikke materialiseres.Polarcus meldte om intensjonsavtalen 3. juli 2014, skriver TDN Finans.Aksjen faller 0,91 prosent til 3,25 kroner. Nærings- og fiskeridepartementet slår fast at aktivitetsplikten knyttet til Havfisk overholdes når Norway Seafoods planlegger å flytte aktivitet fra Rypefjord til Forsøl, skriver TDN Finans.Det opplyste departementet i en melding fredag kveld.Departementet slår fast at siden både Rypefjord og Forsøl ligger i Hammerfest kommune, er det ikke i strid med vilkårene i selskapets aktivitetsplikt.«En flytting av virksomheten er innenfor aktivitetsplikten fordi den er knyttet til Hammerfest kommune, og ikke til Rypefjord spesielt. Aktiviteten i Forsøl forventes å bli mindre enn i Rypefjord, men til gjengjeld forventes helårige arbeidsplasser der omfanget av permitteringer blir redusert sammenlignet med de senere år. Det legges samtidig opp til en videre utvikling av driften i Forsøl, noe som kan medføre større aktivitet på sikt», heter det i brevet fra departementet til Havfisk.Aksjen faller 3,08 prosent toø 12,60 kroner. signert en avtale med det østeriske forlaget Russmedia for bruk av deres programvare.Cxense sin programvare blir levert som en tjeneste og brukerne betaler en månedlig avgift for bruk av produktene. Kontrakter har typisk en varighet på tolv måneder, med automatisk fornyelse. I tillegg kommer en avgift for implementering, opplyser selskapet.Aksjen er foreløpig ikke omsatt.Etter transaksjonen består Hobbs' beholdning av 31.750 aksjer og 126.000 opsjoner.Selskapet melder samtidig at det har kjøpt 20.000 egne aksjer i sitt tilbakekjøpsprogram, til en snittkurs på 179,86 kroner per aksje.Etter transaksjonen eier selskapet 1.136.764 av sine egne aksjer, tilsvarende 1,10 prosent av de utestående aksjene.Aksjen er opp 0,56 prosent til 179,80 kroner., i et initiativ for å øke selskapets markedsandel, skriver TDN Finans.Selskapets Fab 5 ventes å begynne produksjonen i 2017, og vil ifølge Bloomberg kunne produsere solpaneler med en kapasitet på minst 700 megawatt per år.REC Silicon er opp 2,32 prosent til 3,45 kroner, mens REC Solar faller 0,31 prosent til 80,85 kroner.