- I går var en særdeles dårlig dag i aksjemarkedene, skriver Nordea i fredagens rapport.Særlig amerikanske aksjer falt kraftig og utlignet de to siste månedenes oppgang.Dow Jones med 1,88 prosent til 16.563,30, S&P 500 falt med 2,0 prosent til 1.930,67, mens Nasdaq endte dagen ned 2,09 prosent til 4.369,77.- Det er mulig frykten for pengepolitiske tilstramninger etter onsdagens sterke BNP preger aksjemarkedene, forteller Nordea-økonomene.- At den amerikanske lønnskostnadsindeksen for Q2 viset en vekst på 0,7 prosent fra kvartal til kvartal mot ventet 0,5 prosent kan og ha bidratt. Dårlige selskapsresultater, den vedvarende geopolitiske uroen og frykt for konsekvensene av Argentinas default kan også ha påvirket, slår Nordea fast.Nedgangen på børsene fortsatte i hovedsak i Asia. Fredag morgen har vi fått litt blandede signaler fra Kina. Den offisielle juli PMI kom inn noe sterkere enn ventet, 51,7 mot konsensus på 51,4. Den endelige HSBC PMI var imidlertid litt lavere enn den foreløpige.