Finansgigantene flytter på seg

JPMorgan ønsker å flytte på seg i New York, det samme har allerede skjedd med Goldman Sachs og andre aktører.

AP Photo/Mark Lennihan
Børs

Tiden hvor finansgigantene ikke behøvde å bekymre seg over kostnadssiden virker å være over.Med stadig fokus på innsparinger flyttes stadig flere ansatte i banker som JPMorgan, Goldman Sachs og Morgan Stanley til andre byer i USA - nettopp fordi det er billigere for de å bo der.Mens store finansaktører som Citibank, New York Mellon Corp og Goldman Sachs allerede har flyttet til "Lower Manhattan", ser nå JPMorgan etter nytt sted å huse hovedkontoret.Per nå finnes kontoret til toppsjefen i fasjonable Park Avenue.- Vi begynner å se betydelig interesse fra finanssektoren, hedge- og private equity fond. De søker ganske interessant etter store gulvflater, sier en eiendomsmegler til Bloomberg, og fortsetter:- Tenker man da på de bygningene som eksisterer i New York forstår man at det ikke finnes så mange alternativer for de.Mens Goldman Sachs har allokert ansatte til byer som Dallas og Salt Lake City, uttalte toppsjefen i JPMorgan i Miami i fjor at delstaten har mer fordelaktive reguleringer enn New York.Den gang spøkte han med at hele finansindustrien bare kunne flytte til Florida.