Det har vært en positiv ukestart på Oslo Børs. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 608,52 poeng, opp 0,39 prosent. Det er så langt omsatt aksjer for 1,1 milliarder kroner.- Økt geopolitisk risiko, argentinsk pengetrøbbel, bankkollaps i Portugal og frykt for renteoppgang i USA bidro til å sende verdens aksjemarkeder i revers i forrige uke. I tillegg kom de amerikanske jobbtallene inn under forventningene. Det er naturlig å anta at dette vil prege børsene den kommende uken også, skriver Netfonds i sin morgenkommentar.Et fat Nordsjøolje omsettes for 105,02 dollar, opp 0,17 prosent.Statoil stiger 1,05 prosent til 182,10 kroner., opplyser selskapet i innkallingen til generalforsamling som ble sendt ut søndag.Det fremgår samtidig at Tor Olav Trøim, som har vært i Golden Ocean-styre siden november 2004, foreslås ikke gjenvalgt.Det ble i forrige uke kjent at Trøim slutter i Seatanker Group for å fokusere på færre investeringer, særlig innen utvilking av Golar LNG og Seadrill.John Fredriksen, Kate Blankenship, Hans Christian Børresen og Georgina E. Sousa foreslås gjenvalgt i styret i Golden Ocean.Aksjen faller 2,07 prosent til 9,21 kroner.Opprørere fra IS (den islamske stat) tok i helgen kontroll over to oljefelt og enkelte hovedsakelig kurdiske byer i det nordlige Irak, men kurderne hevder fortsatt å ha kontrollen over den viktige Mosuldammen, skriver TDN Finans.Opprørerne fortsatte sin offensiv lørdag, og erobret byen Wana, sør for Mosuldammen, ifølge Hisham Brefkani, som er leder for provinsrådet i regionen Nineveh.IS har ifølge det statlige oljeselskapet Northern Oil tatt kontroll over oljefeltene Ain Zala og Batma, som til sammen produserer 30.000 fat olje pr dag. I juli okkuperte opprørerne Qayyara-feltet nord for Bagdad.- Angrepet fra IS demonstreres nok en gang at denne terroristorganisasjonen er en alvorlig trussel mot alle irakere, hele regionen og verdenssamfunnet, sier Psaki ifølge TDN.DNO faller 6,81 prosent til 19,57 kroner. etter skatt på 0,2 millioner euro i 2. kvartal 2014, mot 1,3 millioner euro i samme periode året før.Driftsinntektene beløp seg til 1,4 millioner euro, sammenlignet med 1 millioner euro i 1. kvartal 2013.Aksjen faller 4,64 prosent til 77 kroner.Ved utgangen av forrige uke kunne vi lese at en rekke meglerhus kutter i Norwegian-estimatene.Analytikerne venter nå et betydelig lavere resultat pr aksje for helåret 2014, i forhold til hva som var tilfelle før den forrige kvartalsrapporten.Konsensus er nærmest halvert, fra 8,66 kroner pr aksje til 4,35 kroner pr aksje. Det fremgår av oppdaterte Norwegian-estimater fra ti analytikere, innhentet av SME Direkt for TDN Finans.Analytikerne venter nå et driftsresultat på 54 millioner kroner, mot tidligere 551 millioner.Mandag faller aksjen 4,13 prosent til 176,50 kroner. Verdien på Norwegian er dermed redusert med 12,36 prosent den siste måneden.