- For oss er dette oppsiktsvekkende tall

- Vi ser klare tegn til optimisme, sier CMC-topp Henrik Sommerfelt.

Børs

Forventningene til dagens ZEW-indeks i Tyskland er svært lave. Men privatinvestorer verden over satser på en ny opptur i aksjemarkedet, fastslår CMC Markets før offentliggjøringen klokken 11:00.- Vi ser klare tegn til optimisme. Investorene som handler hos oss er privatinvestorer over hele verden. Flertallet lar seg ikke skremme av nedturen i aksjemarkedet de siste ukene, men tror tvert om at fallet er en kjøpsmulighet, sier CMC-topp Henrik Sommerfelt i en markedskommentar.CMCs investorer gjør blant annet mange handler knyttet til aksjeindekser. Blant dem som har posisjonert seg i den tyske DAX-indeksen, mener 63 prosent at indeksen skal opp.- Fos oss er dette oppsiktsvekkende tall. Gjennom størsteparten av våren og sommeren har det vært motsatt: Et klart flertall har sittet med såkalte short-posisjoner, sier Sommerfelt.ZEW-indeksen er interessant blant annet fordi den sier noe om sentrale aktørers fremtidssyn på den tyske økonomien. 350 analytikere og investorer er spurt.Forventningen er at indeksen kommer inn meget svakt – med en indeksverdi på 18 (av 100).Mandag var det imidlertid en sterk dag i aksjemarkedet der blant annet Oslo Børs steg over to prosent.Børsene steg igjen etter at den geopolitiske uroen stilnet noe gjennom helgen. Ryktene om at Russland planla en invasjon i Ukraina viste seg å være uten hold, våpenhvilen i Gaza ble utvidet og ISIS tapte terreng i Irak. Samtidig ser vi at stemningen skifter raskt, og det skal neppe mer enn en betent kommentar til før nervøsiteten er tilbake, mener CMC.- Investorene bør heller ikke glemme at vi er inne i den svakeste årstiden for aksjer. De siste 30 årene har både august og september gitt negativ avkastning for aksjer. Det samme har vært tilfelle hittil i august, sier Sommerfelt.