Gikk på en smell i DNO og Marine Harvest

Erik Roland & Co gikk på en smell i DNO og Marine Harvest. Nå vrakes én av aksjene

Erik Roland. Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen.
Børs

Nordea har lagt bak seg en dårlig uke, hvor modellporteføljen falt 3,4 prosent. DNO og Marine Harvest stupte 7,9 prosent.Nå velger strategene å kvitte seg med Marine Harvest. Et annet oppdrettsselskap, Bakkafrost, tas inn i varmen.Ifølge DN er Nordea bekymret for at det russiske importforbudet vil føre til et prispress.– Vi mener at det mest sannsynlige scenarioet er et markant fall for lakseprisen de nærmeste dagene og ukene inntil nye markedskanaler blir etablert. For aksjemarkedet er usikkerheten verst, noe som tynger den største markedsaktøren spesielt. Vi velger derfor å gi Marine Harvest en pause fra ukeporteføljen, sier Erik Roland, aksjestrateg i Nordea Markets.Ukeporteføljen består dermed av følgende aksjer:

  • BakkafrostBakkafrost
  • Protector ForsikringProtector Forsikring
  • Golden OceanGolden Ocean
  • DNODNO
  • BWLPGBWLPG
  • TelenorTelenor
  • AkerAker
Så langt i år har Nordea-porteføljen steget 11,0 prosent, mens avkastningen for hovedindeksen har vært 9,6 prosent.

Nyheter
Børs