Grønne børser i Europa

De viktigste børsene på kontinentet avsluttet dagen i pluss.

AP Photo
Børs

Børsene i Europa fikk seg en opptur tirsdag.FTSE 100 i London steg med 0,7 prosent, DAX i Frankfurt endte opp 0,8 prosent, mens CAC 40 i Paris steg med 1,2 prosent.Amerikansk ordreinngang Tall fra amerikanske myndigheter viser at ordreinngangen for varige goder i USA steg 22,6 prosent i juli.Eksklusive transport falt ordreinngangen 0,8 prosent.Ordreinngangen var ifølge vår makrokalender ventet opp 8 prosent, mens den eksklusive transport var ventet opp 0,5 prosent.BoligpriserS&P/Case-Shiller-boligprisindeksen var på 172,33 i juni 2014, fra reviderte 170,68 foregående månedIndeksen steg med 8,1 prosent over året i juni. Det var ifølge Bloomberg ventet en oppgang på 8,3 prosent.Fra mai til juni falt indeksen 0,2 prosent, fra en reviderte nedgang på 0,26 prosent måneden før. Det var ikke ventet noen endring.S&P/Case-Shiller-20-indeksen er basert på boligprisene i 20 storbyområder i USA.Samtidig har det blitt kjent at den amerikanske FHFA-boligprisindeksen endte opp 0,4 prosent på månedsbasis i juni.Det var på forhånd ventet oppgang på 0,3 prosent over måneden.FHFA (Federal Housing Finance Agency) sin boligprisindeks dekker markedet for eneboliger basert på data fra Freddie Mac og Fannie Mae.Positive tillitstallIndeksen for konsumentenes forventninger i USA steg fra reviderte 90,3 i juli til 92,4 i august.Det fremgår av tall fra The Conference Board tirsdag.Det var ifølge Bloomberg på forhånd ventet en indeks på 89,0.

Nyheter
Børs