Hegdefond slet betydelig forrige uke

Hegdefond generelt tapte penger i uken som var, viser en undersøkelse.

AP Photo/Jin Lee
Børs

Aksjemarkeder startet august med bred nedgang som følge av gevinstsikring i kjølvannet av geopolitiske spenninger i Ukraina, svake makrotall fra Europa og oppdateringer fra den amerikanske sentralbanken, skriver analysehuset Lyxor i en ukesoppdatering.- I denne sammenhengen slet hedgefond med nettolang eksponering mest. Kun fond med fokus på asiatiske markeder klarte å vise til gevinst i løpet av perioden, skriver de i rapporten.Også andre aktivaklasser tynget den generelle prestasjonen blant fondene.- De fleste makrofondene har forventninger om positiv utvikling innen råvarer, samtidig som metaller og energykontrakter falt tilbake, skriver de videre.Prisene her falt også tilbake blant annet på forventninger om svakere etterspørsel fra enkelte markeder.Og om ikke det var nok, så tapte de fleste også på gjeldseiendeler, hvor blant annet kortsiktige posisjoner i amerikansk gjeld slo negativt ut for mange.Utover dette virker det samtidig som, ifølge analysehuset, at prisingen av selskaper behøver en lite pustepause.- Verdsettelser den siste tiden har vist seg å være vanskelig. Forrige tirsdag var et eksempel på dette, hvor to store fusjoner kollapset: Time Warner og Sprint, skriver Lyxor videre.