Investorene på Oslo Børs tar en pust i bakken

Mandag steg børsen over to prosent. Tirsdagens åpning er roligere, selv om én aksje stiger markant på nyheter.

Oslo Børs. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX.
Børs

Oslo Børs opplever en forsiktig start etter mandagens rally, da børsen steg over to prosent. Etter 21 minutters handel er hovedindeksen ned 0,3 prosent til 599,39."Investorene virker å være mest opptatt av det geopolitiske spillet i Ukraina, Irak og i Gaza. Det siste døgnet har utviklingen i disse regionene vært stabil, men fortsatt fastlåst. Det er naturlig å anta at investorene her hjemme også vil forholde seg rolige i dag, i alle fall i åpningsminuttene", skrev Netfonds i en kommentar før åpning.Oljeprisen under 105 dollarOljeprisen har falt siden mandag. Nordsjø-olje går for 104,63 dollar fatet, ned 0,7 prosent.Statoil faller 0,6 prosent til 179 kroner.DNO har vært mye i fokus i det siste på grunn av situasjonen i Nord-Irak. I dag faller aksjen 0,5 prosent til 17,92 kroner.Petrolia selger unna Petrolia har gått inn i en avtale med Lundin om å selge 15 prosent i lisensen PL 674. Petrolia stiger 1,0 prosent til 10,60 kroner.Idex-avtale Idex er tildelt en OEM-avtale for sin nye fingeravtrykksensor. Denne skal brukes på en asiatisk mobiltelefonprodusents flaggskipmodell.Idex stiger 5,5 prosent til 4,80 kroner.Aker Solutions med skotsk avtaleAker Solutions har inngått en 20-årig leasingavtale for et nytt kontorkompleks i Aberdeen. Bygget leies ut til Akers datterselskap Fornebuporten.Aker Solutions er uendret på 93,90 kroner.Storpost omsatt i PolarcusPolarcus ligger høyt på omsetningsoversikten. etter at en post på åtte millioner aksjer ble krysset før børsåpning. Det skjedde til kurs 2,80 kroner. Siste notering er 2,89 kroner,ned 0,3 prosent.