- Kan bety slutten for Finnair

Russland-sanksjoner slår hardt innover den finske økonomien.

Finnair & Marimekko - Foto - Finnair
Børs

Russlands motsanksjoner truer Finlands håp om økonomisk vekst etter to års nedgang i økonomien. Selv om kun 0,5 prosent av landets eksport blir påvirket av sanksjonene, er fremtiden meget usikker da Russland står for 14 prosent av landets handel. Spesielt vondt kan det bli for landets Finnair. Russiske medier skal nemlig ifølge DN ha vurdert å blokkerer Finnair fra å fly via Sibir til Asia. Ifølge Pekka Sutela, professor i økonomi og russisk historie, kan dette ble slutten for landets flyselskap. – Det vil sannsynligvis bety slutten på Finnair. Og folk mener at det er viktig å ha et nasjonalt flyselskap, blant annet av sikkerhetsgrunner. Så det ville ha vært svært ubehagelig, sier Sutela til DN.Hverken Sutela eller minister Lenita Toivakka vil spekulere i hva som blir Russlands neste trekk.– Men vi trenger ikke flere restriksjoner for frihandel nå, heller ikke i luftfart. Det ville ha vært veldig ille, sier Toivakka til DN.I mellomtiden må finnene belage seg på at motsanksjonene svir uproporsjonalt mye for Finland.– Folk er redde – ikke for militær invasjon, men for at den økonomiske krigen skal eskalere, sier en tilfeldig person i Helsinki til DN.

Nyheter
Børs