Kongsberg med litt svakere 2. kvartal

Kongsberg Gruppen tjente mindre, men sterk ordreinngang gir en rekordhøy ordrereserve.

Foto: Erlend Aas / SCANPIX Aas, Erlend
Børs

Kongsberg Gruppen melder om et resultat etter skatt på 243 millioner kroner i 2. kvartal 2013, mot 285 millioner kroner i samme periode året før.Resultat per aksje ble 2,01 kroner, mot 2,38 kroner ved samme korsvei i fjor.Resultatet før skatt ble 327 millioner kroner, sammenlignet med 395 millioner kroner året før.Driftsresultatet ble 322 millioner kroner, mot 397 millioner kroner året før.Driftsinntektene beløp seg til 4.263 millioner kroner, sammenlignet med 4.097 millioner kroner i 2. kvartal 2012.Sterk ordreinngang i andre kvartal gir rekordhøy ordrereserve på over 21 milliarder kroner. Kongsberg Maritime vant i andre kvartal nye ordre for 2.594 millioner kroner (NOK 2.431 millioner), og Kongsberg Defence Systems fulgte opp med en ordreinngang i andre kvartal på 2.019 millioner kroner (NOK 651 millioner). For Kongsberg Protech Systems var ordreinngangen i andre kvartal på 899 millioner kroner (NOK 438 millioner), som er den nest høyeste ordreinngangen i løpet av ett kvartal siden 2011.- Vi er godt fornøyd med den sterke ordreinngangen i konsernets andre kvartal. Vår maritime virksomhet fortsetter sin meget solide utvikling samtidig som forsvarsvirksomheten økte sin ordrereserve også i dette kvartalet, sier konsernsjef Walter Qvam.- Når det gjelder Kongsberg Oil and Gas Technologies medførte frafall og utsettelser av prosjekter i begynnelsen av året at vi iverksatte omstillingstiltak for å møte et lavere oppdragsvolum enn forventet. Denne situasjonen påvirker resultatet negativt også i andre kvartal. Vi forventer at tiltakene vil medføre forbedring for andre halvår, legger han til.Her er rapporten. Se webcasten