Krakk på New York-børsen

King Digital Entertainment opplever et realt «Candy Crash».

Trader ved Wall Street - Foto: Scanpix
Børs

Investorene i King Digital Entertainment, som står bak det kjente spillet «Candy Crush», har fått seg en solid kalddusj.På kvartalspresentasjonen tirsdag ettermiddag ble det klart at både omsetning (594 millioner dollar) og brukere (138 millioner daglig) var lavere enn markedet forventet. Slike nyheter går ikke upåaktet hen.I onsdagens førhandel stuper aksjen 21,37 prosent til 14,31 dollar.Det Dublin-baserte selskapet ble verdsatt til 7,6 milliarder dollar da det gikk på børs i slutten av mars. Da var aksjekursen 22,5 dollar.Skeptiske røster fryktet at selskapets inntektsstrøm ville være alt for avhengig av et spill som kan være et «one-hit-wonder».Som en kuriositet kan vi nevne at dette spillet - Candy Crush - er et av statsminister Erna Solbergs favorittspill.

Nyheter
Børs