Lakseprisen kan falle med inntil fire kroner pr kilo dersom importforbudet på norsk fisk skulle materialisere seg, tror analytikere TDN Finans har vært i kontakt med.- Det er en alvorlig nyhet slik jeg ser det. Jeg tror Russland vil få tak i laks fra andre steder som Færøyene, og at det vil oppstå en ny markedsbalanse, sier analytiker Daniel Hagensen i SEB.Hagensen har et langsiktig lakseprisanslag på 43 kroner pr kilo i 2015. Ifølge nyhetsbyrået kommer han ikke til å endre det med det første.Pareto Securities tror at lakseprisen i verste fall vil falle 4,5 kroner på 12 måneders sikt ved et totalt importforbud for norsk laks og ørret til Russland.Hagensen mener dagens Marine Harvest-tall på over 10 prosent er noe overdrevet. - Marine Harvest har en sterk salgsorganisasjon har og mulighet til å dekke noe av frafallet fra Russland, det skal noe ned, men ti prosent virker sterkt, sier Hagensen.