- Makroøkonomien er viktigst

Sissener-forvalter tror Oslo Børs skal opp nesten 10 prosent frem mot årsskifte.

Iván Kverme/Finansavisen
Børs

– Usikkerheten er større nå enn vi har sett på en stund. Børsene er preget av geopolitisk uro både i Midt-Østen og i Ukraina. Dette er årsaken til korreksjonen vi har sett de siste par ukene. Begge steder er situasjonen uavklart og kan eskalere, og dermed bidra til mer nervøsitet på børsene, sier Rystad til Finansavisen lørdag.Samtidig tror han likevel at det ligger an til oppgang på børsen mot slutten av året.– Vi skal være klar over at det er sjelden at geopolitisk uro fører til de helt store børsnedgangene. Det viktigste er tross alt den makroøkonomiske utviklingen og selskapenes inntjening. Usikkerheten på kort sikt er der fortsatt, men det er rom for oppgang i hovedindeksen på børsen til et sted mellom 625 og 650 ved slutten av året.Rystad er fornøyd med de makroøkonomiske tallene som har kommet fra USA i løpet av sommeren - og sikter til BNP-vekst, ISM og arbeidsmarkedstall.Samtidig mener han at resultatrapporteringen fra USA har vært grei i andre kvartal, mens det er mer blandet i Europa og Norden, slik det også var i 1. kvartal.Positiv til flere storeSissener-forvalteren er positiv til flere kjente aksjer i tiden fremover:– DNB er attraktivt priset. Boligmarkedet bedrer seg og det blir bra marginer også fremover. Det er rom for høyere prising av aksjen, sier han til Finansavisen.Samtidig tror han på Storebrand og Det Norske.Seadrill derimot er han ikke like begeistret for:– Det er betydelig motvind i offshoremarkedet med oljeselskaper som skal spare kostnader, samtidig som tilbudssiden i riggmarkedet vokser raskt. Lavere riggrater og stadig høyere gjeld, blir ikke bra for Seadrill-aksjen, sier Rystad.