Meglerhus rykker ut med en kjøpsanbefaling

Analytikerne i Nordea Markets spår gode tider for aksjonærene i Kongsberg Gruppen.

Foto: Scanpix
Børs

Nordea Markets oppgraderer sin anbefaling på Kongsberg Gruppen fra hold til kjøp. Ifølge TDN Finans hevet meglerhuset samtidig kursmålet fra 150 kroner til 170 kroner.- Det er en rekke grunnen til at vi liker denne aksjen: Den ubestridte posisjonen innen maritim, en forsvarsdivisjon hvis produktslivssyklus strekker seg over tiår og en kontantposisjon estimert til 3,7 milliarder kroner. Derfor tror vi Kongsberg er en solid «verdi-case» på dagens kursnivå, skriver Nordeas analytikere.Fredag omsettes aksjen for 143,50 kroner, opp 1,41 prosent.I løpet av den siste måneden har aksjen lagt på seg 5,51 prosent mens den er opp 12,55 prosent siden nyttår.