DNB Markets ser det russiske importforbudet av norsk laks som en kjøpsmulighet, melder TDN Finans.«Dersom alt volumet til Russland skiftes til andre markeder anslår vi at lakseprisen kan falle med tre kroner pr kilo, som impliserer en nedgradering på 20 prosent av våre anslag for resultat pr aksje i 2015», skriver analytiker Alexander Aukner i DNB Markets i en oppdatering Aukner har regnet seg frem til en effekt på tre kroner pr aksje for Marine Harvest, noe som betyr at markedet overreagerer. Sentimentet vil imidlertid være svakt frem til situasjonen er løst, tror han.Også Handelsbanken Capital Markets ser dagens svakhet som en kjøpsmulighet på lang sikt. Kjøpsanbefalingen på lakseoppretterne opprettholdes.Meglerhuset har operert med prisanslag på 36,5 kroner kiloen i tredje kvartal og 42 kroner i fjerde kvartal. Nå ses det en nedsiderisiko på to-tre kroner kiloen.Marine Harvest faller 4,4 prosent til 76 kroner. Torsdag var fallet på over åtte prosent.